kertész lesek

Madame Pho

  • ételhordó
  • 2022. július 6.

Gasztro

Amikor még csak három pho-levesező volt Budapesten, és mindhárom úgy hirdette magát, hogy „a város legjobb levesezője”, nem volt nehéz dolgunk, akár háziversenyt is rendezhettünk saját kontóra.

De aztán gyorsan kezdetét vette a vietnami éttermek inváziója Budapesten, aminek következtében pár év alatt a pho-bisztrók (a thai étkezdékkel szövetkezve) úgy gyűrték maguk alá a belvárosban az addig csak a törökök szorongatta kínai büféket, hogy azt nem is vendéglátóipari főiskolán, hanem hadiakadémián kellene tanítani. Ettől kezdve azonban teljességgel kiüresedett a „város legjobb levesezője” megjelölés, általában már csak a legújabb helyekre mondják, ha azok hajlandók áldozni erre a reklámkeretükből.

A józsefvárosi rehabilitáció állatorvosi lovának is nevezhető Corvin sétányon nyílt Madame Pho nevű egységgel is ez volt a helyzet két évvel ezelőtt: a távol-keleti házi kosztolás templomaként emlegették, ahol az örök vietnami nagymama titkos receptkönyvéből dolgoznak. Javukra legyen mondva, hogy a járvány nem sodorta el őket már a rajt után, ma pedig egyértelmű, hogy sikerült megkapaszkodniuk. Persze a kánikula miatt nem nehéz helyet találni a teraszon.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk