Hol vagyunk még a tavasztól, addig maradnak a gumós és gyökérzöldségek, káposzták, krumplik és némi kreativitás. Az alább ajánlott főzelékek kímélik a pénztárcát, a bab kivételével mindegyik fél óra alatt elkészül, továbbá kiválóan alkalmasak maradék vagy kamrazöldségek felhasználására is. Mind a négy finom magában is, de lehet körete sülteknek, rántottaknak, vagy készülhet rá megszokott feltét is, úgymint tükörtojás, fasírt stb. A krumplifőzelékben a torma és az alma adja a főzelék kellemes, édes-savanykás, pikáns ízét, a paradicsomos káposztához pár evőkanál kimchi (a koreai konyha csípős, fermentált káposztája) ad hozzá pont annyi csípősséget, savanyú́sá́got és fűszerességet́, amitől különleges lesz – ha nincs kimchi, akkor némi csilit és jófajta savanyú káposztát lehet helyette belekeverni. A vadas mártás mustáros-citromos íze főzeléknek is jól áll, babot pedig amúgy is gyakrabban kellene főznünk. Liszt, rántás egyikben sincs. A bal felső kép felől, óra járása felé indulva haladunk, és mindegyik recept négy tányérra szól, vagyis négy személyre egy ebédre, vagy két személyre két étkezésre.
Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!