402 forint is volt hétfőn délután egy euró

  • narancs.hu
  • 2022. június 13.

Gazdaság

Ilyen gyönge nem volt még a forint az euróhoz képest, a dollárral szemben is történelmi mélypontot ért el.

Hétfőn délután fél 4 előtt 402,25 forintba került egy euró.

A HVG beszámolója szerint hétfőn délelőtt, az európai tőzsdenyitás után kezdett gyengülni a forint, 399,39-ig, később egy időre visszaerősödött 397-ig, majd megint hanyatlott.

A dollárral szemben múlt pénteken is 376,7-ig esett vissza, hétfőn délelőttre pedig 381,82 forintot ért egy dollár.

A portál emlékeztet, ez a gyengélkedés május 25-én kezdődött, amikor a különadók bevezetését bejelentette a kormány. Később akkor esett újból az árfolyam, amikor a miniszterelnök arról nyilatkozott, hogy az árstopot meghosszabbítják, és akkor is, amikor kiderült, hogy eljárás indul a Ryanair ellen, mert a légitársaság az utasokra terheli a különadót. 

Az euróhoz képest eddig március 7-én érte el a mélypontot a forint, akkor 399,87-nél megállt a gyöngülés.

A HVG elemzése szerint a bizonytalanság általában jellemző Közép-Európára, de a forint gyengülésének mértéke mindig visszavezethető valamilyen belpolitikai eseményre, de arra is, hogy a jegybankot nem zavarja különösképpen a gyenge forint.

 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk