A bécsi karácsonyi vásár legdrágább étele is olcsóbb a budapesti hot dognál

  • narancs.hu
  • 2023. december 9.

Gazdaság

Az osztrák és a magyar főváros karácsonyi vásárainak árait látva akár azt érezhetnénk, Magyarország a gazdagabb hely.

A bécsi karácsonyi vásár legdrágább étele is olcsóbb, mint a Vörösmarty téri grill hot dog – derül ki a Telex tudósításából. A lap mindkét vásár árait begyűjtötte, és egészen döbbenetes adatokat talált: a grill hot dog Budapesten laza 8000 forintba kerül, ugyanez Bécsben nyolc euró, tehát 3056 forint. 

Mindkét vásárban van lángos, ott 7 euró (tavaly még 6 volt) a feltét nélküli,a szarvasgombás 14,5 euró, tehát 5540 forint, Budapesten a kolbászos-hagymás lángos 6500 forintba kerül.

Piálni szerencsére valamivel olcsóbb Budapesten, mint Bécsben: az elvihető poharak és bögrék három, illetve öt euróba kerülnek, 5,5-6 euró idén egy puncs bele, ez drágább, mint a budapesti 1350-1650 közti ár.

Az igazán sokatmondó adat az, hogy a bécsi vásár legdrágább étele, a bécsi szelet borjúból burgonyasalátával vagy burgonyával meg sem közelíti árban a pesti hot dogot. Előbbi 15,5 euró (5920 forint), tehát kicsivel drágább, mint a két, 20 dekás gombóccal kínált, budapesti töltött káposzta (5500 forint).

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk