Szembemegy a trendekkel az Aldi, nyitva tartanak december 24-én

  • narancs.hu
  • 2023. december 8.

Gazdaság

A dolgozóik háromnegyede szabadságon lesz, a maradékuk pedig túlórapénzt kap.

Az Aldi a vásárlói igényekre és a jogszabályokra hivatkozva bejelentette, hogy december 24-én is nyitva tartanak – derül ki a közleményükből. Hozzátették, hogy a döntés során nemcsak a fogyasztók, hanem a munkavállalóik igényeit is figyelembe vették.

„Az ALDI ezeknek az igényeknek megfelelve – a vonatkozó jogszabályok maximális betartásával – a korábbi évekhez hasonlóan idén december 24-én is, országosan egységesen 12 óráig nyitva tartja valamennyi áruházát. Ahogy az év többi napján, úgy december 24-én is friss áru érkezik az összes ALDI-üzletbe”

– írták.

Hozzátették, a dolgozóik 75 százaléka így is szabadnapot kap, tehát a 171 magyarországi üzlet negyede viszi majd a dolgokat, viszont ők megkapják a túlórapótlékot. Az üzletlánc olyannyira rámegy a last minute vásárlásokra, hogy a szenteste előtti két napban egy órával kitolják a nyitvatartást 23:00-ig.

Ezzel valószínűleg jó nagyot fog húzni az üzlet, hiszen szinte a teljes konkurencia teátrálisan bezár idén: a Lidl november elején jelentette be, hogy a fideszes békemeneteket szervező Civil Összefogás Fórum (CÖF), valamint a „modern keresztény-szociális értékrendet képviselő szakszervezet”, az Egyenlő.hu kezdeményezésére mind a 200 üzletüket bezárják 24-én, de csatlakozott ehhez a Penny, a Libri, a Rossmann, a Mountex, a Jysk, az OBI és az XXXLutz is.

A nyitvatartás témája annyira hot topic lett idén, hogy a Jobbik egy ideje kifejezetten azért kampányol, hogy eleve nyilvánítsák munkaszüneti nappá december 24-ét, és akkor nincs is vita ebből.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk