A Mol-kutaknál csak egyszer lehet ársapkásan tankolni naponta

Gazdaság

Akkor is, ha mondjuk a második tankolással is belefértünk volna a napi 50 literes limitbe. A forgalmit megjegyzi a rendszer.

A 24.hu olvasói jelzések alapján írta meg, hogy naponta csak egyszer lehet ársapkásan tankolni a Mol kútjain.

A cikk szerint egy vásárló reggel 10 litert tankolt, és este is kellett tankolnia ugyanennyit, mindkét alkalommal lecsippanttották a forgalmiját a Mol-kútnál, másodszorra azonban már nem tankolhatott ársapkásan. Közölték vele, hogy a vonalkód beolvasásakor jelzett a rendszer, ezért aznapra már nem jogosult hatósági áras üzemanyagra.

Egy másik vásárló is kétszer tankolt egy nap, tankolásonként 23 litert, vagyis napi szinten ő is belefért volna a Mol által június 24-én megszabott 50 literes limitbe. Két külön megyében történt a tankolás, és a második helyen azt mondták neki, hogy nem kutanként lehet ársapkásan tankolni, hanem mennyiségtől függetlenül csak napi egy alkalommal.

Mindkét esetben piaci áras lett a második tankolás.

A lap szerint az olajtársaság nem hívta fel rá a figyelmet, hogy egy forgalmival egy adott napon csak egyszer lehet olcsón tankolni, és hogy ez akkor is áll, ha nem merítette ki az autós az 50 literes limitet.

A 24.hu megkereste a Holtankoljak.hu ügyvezető igazgatóját is. Bujdos Eszter azt mondta, ő is úgy tudja, hogy

a tankolási rend legutóbbi módosítása, azaz július 30. dél óta a Molnál egy forgalmival egy nap csak egyszer lehet ársapkásan tankolni, függetlenül a mennyiségtől.

A rendszer ugyanis felismeri a rendszámot, és jelzi a kutasnak, ha valaki már egyszer tankolt aznap, és nem engedi másodszor is ársapkásan üzemanyagot venni. A Mol feltehetőleg fejlesztett valamit kasszarendszerén, és azóta így működnek – tette hozzá a szakember. Emellett megmaradt az 50 literes korlátozás is – vagyis legfeljebb annyit lehet tankolni egy alkalommal hatósági áron.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk