Adómentes lesz karácsonyra a céges bor

  • narancs.hu
  • 2023. október 7.

Gazdaság

Az üzleti vacsorák és a repiborok piaca is fellendülhet a döntés után.

A karácsony előtti időszaktól kezdve mentesülnek az adófizetési kötelezettség alól a reprezentációs céllal adott borászati termékek. Ez újra divatba hozhatja a céges ajándékokat – tudta meg az Agrárszektor. A lap szerint a jogszabály-változás akár jelentős keresletet is hozhat az üzleti szféra részéről, ami jól jöhet a problémákkal küzdő hazai borágazatnak.

A döntés miatt olcsóbban kihozhatók lesznek az üzleti vacsorák is, a november közepén hatályba lépő törvény értelmében ugyanis adómentes lesz a

„palackozott kiszerelésben vásárolt, oltalom alatt álló eredetmegjelöléssel vagy oltalom alatt álló földrajzi jelzéssel ellátott borászati termék reprezentációs és nem reprezentációs célú vendéglátás keretében, továbbá üzleti ajándékként vagy csekély értékű ajándékként történő juttatása.”

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk