Átalakulhat a magyar kaszinópiac
Garancsi, a kormánykedvenc

Átalakulhat a magyar kaszinópiac

  • narancs.hu
  • 2020. július 15.

Gazdaság

Új szabályok a szerencsejátékban: több kaszinó nyílhat az Országban.

Mától teljesen új szabályok érvényesek a hazai szerencsejáték-piacon, írja az Mfor.

Eddig az volt az egyik legfontosabb szabály, hogy egy tulajdonosnak legfeljebb öt kaszinója lehet. Garancsi István azonban tavasztól már hat kaszinót birtokolt, mert övé volt a soproni kaszinó, és idén hozzá vándoroltak Andy Vajna egykori budapesti kaszinói.

A miniszterelnök barátja azonban fellégezhet: egy embernek most már nem csak 5 hanem 7 kaszinója is lehet.

Az új törvény új kaszinók nyitását is engedélyezi. Eddig csak három kaszinó lehetett Nyugat-Magyarországon, azonban most már engedik egy negyedik létrehozását is. A lap szerint az új kaszinó a Balatonnál épülhet meg.

De még több is létesülhet: a jövőben kiemelt nemzetgazdasági érdek lesz, hogy ki üzemeltetheti Magyarországon a kaszinókat. Mager Andrea tárca nélküli miniszter ezentúl már akkor ajánlattételi eljárást folytathat le vagy koncessziós pályázatot írhat ki az új kaszinótulajdonos kiválasztására, amikor a még éppen érvényben lévő koncessziós szerződés eredeti időtartamának fele eltelt, biztosítva ezzel a koncesszióba adásból eredő folyamatos költségvetési bevétel meglétét.

A koncessziót 10 évre adják, tehát 5 év után már az éppen aktuális kaszinós tudhatja, hogy a kormány a jövőben inkább másnak szánja-e a nyerőgépeket.

Figyelmébe ajánljuk