Autóátíratás: most az ORFK informatikai rendszerében van zavar

  • narancs.hu
  • 2023. március 10.

Gazdaság

A körözési nyilvántartásban jelentkezett működési hiba. 

Kedden az Európa-szerte használt Schengeni Információs Rendszer (SIS) tervezett karbantartása miatt szünetelt az okmányirodai ügyintézés Magyarországon, emiatt nem lehetett autókat átírni és forgalomba helyezni. Noha rendszer szerda délre helyreállt, egy újabb informatikai hiba miatt azóta sem lehetett elintézni a gépjárművekkel kapcsolatos adminisztratív ügyeket.

A Telex információi szerint ennek is a körözési nyilvántartáshoz van köze. Kérdéseket küldtek a hivatali ügyintézés informatikai hátterét biztosító Idomsoft Zrt-nek, ahonnan azt a választ kapták, hogy a gépjármű-nyilvántartási rendszer, illetve az eredetiségvizsgálati rendszer használatával kapcsolatos fennakadások

az Országos Rendőr Főkapitányság által fejlesztett és üzemeltetett Körözési nyilvántartásban jelentkező működési zavarok miatt történnek,

a keddi leállástól függetlenül.

„Tekintettel arra, hogy a gépjármű-nyilvántartás és az eredetiségvizsgálat is adatokat kér a Körözési nyilvántartási rendszertől, annak működési zavara a mi rendszereinket is érinti. A hiba elhárításán folyamatosan dolgoznak az ORFK szakemberei” – írták.

Kérdéseivel a hírportál megkereste az ORFK-t is, ha válaszolnak, frissítik hírüket.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk