Csökken az üzemanyag piaci ára

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 8.

Gazdaság

A fokozódó recessziós félelmek miatt. 

A héten csütörtökön féléves mélypontra estek az olajárak a növekvő recessziós félelmek miatt – írja a holtankoljak.hu. Az északi-tengeri Brent olajfajtát jelenleg 95 dollár alatt jegyzik, ami utoljára Oroszország Ukrajna elleni inváziója előtt állt ilyen alacsony szinten. Egy hét alatt ez 8 százalékos csökkenést jelent.

Fokozódnak a recessziós félelmek, az USA-ban már érzékelhető a kereslet visszaesése, 13 százalékkal csökkent az üzemanyag-eladás az előző héthez képest. Kínában is visszaesett a kereslet a szigorú karanténszabályok miatt. A forint ezen a héten erősödni tudott a dollárral szemben, az árfolyam 386 forint körül mozog, ami 2 százalékos erősödést jelent egy hét alatt. 

A szakportál szerint, mindezt figyelembe véve tovább csökkenhetnek itthon a hazai üzemanyagárak a piaci árakat tekintve. Az árak így alakulnak a héten:

  • 95-ös benzin: 671,9 Ft/liter
  • Gázolaj: 722,9 Ft/liter

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk