Egy hétre leáll a Suzuki

  • narancs.hu
  • 2024. január 15.

Gazdaság

Akadozik az ellátás, nem jönnek a motorok Japánból.

Egy hétre leáll a termelés a Suzuki esztergomi gyárában. Január 15-21. között azért nem pörög a gyártósor, mert késik a Japánban gyártott motorok beérkezése a hazai gyártású S-Cross és Vitara modellekhez, mivel a Vörös-tenger térségében sorozatos támadások érik a kereskedelmi hajókat, mondta Bonnár-Csonka Zsuzsanna, a cég kommunikációs vezetője a tárvirati irodának.

A hajók a jövőben alternatív útvonalon közlekednek, ezért a tervek szerint január 22-én újraindulhat a termelés. Ez azt jelenti, hogy a jövőben már nem kell a vörös-tengeri incidens miatt fennakadásokkal számolni. A Magyar Suzuki Zrt. esztergomi gyárában a Suzuki Vitara és S-Cross modelljét gyártják. 2022-ben 129 ezer autót gyártottak, 2023-ban az év közepén nyilvánosságra hozott tervben 168 ezer autó legyártása szerepelt. A termelés túlnyomó részét exportálják.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk