Egy hónapja nem volt ilyen erős a forint, 394 körüli az euróval szembeni árfolyam

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 5.

Gazdaság

Egész héten erősödött a magyar fizetőeszköz.

Több mint egy hónapja nem volt olyan erős a forint euróval szembeni árfolyama, mint most. Egész héten erősödött a forint. Augusztus 5-e, péntek reggel 394 körül jár.

A forint a dollárhoz képest is jelentősen erősödött, péntek reggel 385 alatt volt.

Ahogy a forint az euróval szemben, úgy a a dollárral szemben is bő egy hónapja nem teljesített ilyen jól.

A forint erősödésének okát körülbelül csak találgatni lehet, bár az igaz, hogy a héten épp nem volt semmilyen különösebb bejelentése, közlése, kommentárja, reakciója a magyar kormánynak, valamint az is igaz, hogy gyengült a dollár.

Mint ismert, a forint kisebb-nagyobb kiugró értékekkel, de év eleje óta trendszerűen gyengül, az euróval szemben a 350-es szintről július elejére eljutott 416 fölé is. A forint jelentősen alulteljesít a többi régiós devizához képest.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk