Hétfőn tíz órától indulhat a harc az ötmillió forint napelemes állami támogatásért

  • narancs.hu
  • 2024. január 14.

Gazdaság

A pénzt érkezési sorrendben kapják meg a jelentkezők, az érdeklődőknek jó lesz sietni. 

Január 15-én lehet jelentkezni az állami napelemes pályázatra, melyben akár ötmillió forint támogatást is lehet szerezni. Hétfőn tíz órától indul a jelentkezők online előregisztrációja, és a kiírás szerint a pénzt érkezési sorrendben kaphatja meg maximum 15 160 pályázó – írja a Bank360

Az előző lakossági napelemes támogatási program első, még 2021 végén indult körében hatalmas volt az érdeklődés, a tervezett második kiírást azonban már lefújták. 2023 decemberében viszont az Energiaügyi Minisztérium új lehetőséget jelentett be. A 75,8 milliárd forintos keretösszegű Napenergia Plusz Programra magánszemélyek jelentkezhetnek, hogy saját tulajdonú (vagy lízingelt, illetve haszonélvezeti jogos) lakóingatlanukat vissza nem térítendő támogatással megújuló energiaforrással lássák el.  

A pályázat korábbihoz képesti újdonsága, hogy nemcsak a napelemes rendszer kiépítésére ad pénzt, hanem a megtermelt energia tárolására alkalmas eszközökre is. A pályázat maximális összege ingatlanonként 5 millió forint, de legfeljebb a költségek 66 százaléka. A fennmaradó részt az igénylőnek kell állnia saját forrásból vagy erre felvett kölcsönből. 

Az előregisztrációhoz ügyfélkapus azonosító szükséges. Alapdokumentumként minden pályázónak fel kell töltenie személyi okmányait, a lakóingatlan 30 napnál nem régebbi tulajdoni lapját és a legutolsó elszámolási időszakra vonatkozó villamosenergia-számlát. Egyes speciális esetekben további nyilatkozatok, meghatalmazás csatolására is szükség lehet, számolt be a lap. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk