Júliusra csúszik a nyugdíjemelés

  • narancs.hu
  • 2022. június 14.

Gazdaság

Tállai András ismerte el a csúszást, ami szerinte is probléma. 

Komjáthi Imre, az MSZP parlamenti képviselője azt kérdezte Varga Mihály pénzügyminisztertől, hogy miért tolta el a kormány egy hónappal az évközi nyugdíjemelést. Ismertette, a kormány azt ígérte a választások előtt, hogy a júniusban jön az infláció miatti nyugdíjemelés, de ez csak júliusban történik meg, ami sok kisnyugdíjasnak nehézséget okoz – írja a Portfolio

Tállai András államtitkár – az MTI tudósítása alapján – elismerte, hogy valóban csúszik az emelés, ami probléma. Ezzel együtt kiemelte, hogy a kormány teljesíti azt az ígéretét, hogy megőrzi a nyugdíjak vásárlóértékét, azért a tervezettnél magasabb infláció miatt 3,9 százalékos évközi nyugdíjemelést hajt végre év elejétől visszamenőleg, illetve a 13. havi nyugdíjra vonatkozóan is.

Azt is jelezte, hogy a kormány szeptemberben ismét megvizsgálja a makrogazdasági adatokat és novemberben ismét dönt majd ebben a kérdésben.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk