A Wizz Air magasabb viteldíjban gondolkodik az extraprofitadó miatt

  • narancs.hu
  • 2022. június 14.

Gazdaság

A társaság szerint a régóta várt gazdasági fellendülés is csúszni fog. 

„A Magyar Kormány által 2022. július 1-től hatályba lépő, a légitársaságokat is sújtó extraprofit-adó kapcsán a Wizz Air úgy döntött, bár a meghirdetett rendelet minden valószínűség szerint érinti majd a jegyárakat, a korábban megvásárolt jegyek esetében a légitársaság nem hárítja át utasaira a jogszabályban meghatározott összeget” – közölte a társaság a hvg.hu-val.

A cég hozzátette, az extraprofitadó és az üzemanyagárak növekedése miatt a jövőben a viteldíjak várhatóan emelkedni fognak. „A repülőjegyárak azonban dinamikusan változnak, és mint mindig, ezután is elsősorban a kereslet és a kínálat határozza meg azok alakulását” – fogalmaz a társaság. 

A Wizz Air szerint az utasonként számított adó bevezetése továbbá „nemcsak magasabb viteldíjat jelenthet, de a légitársaságokra rótt extra gazdasági teher tovább lassítja a régóta várt gazdasági fellendülést is, nemcsak a Wizz Air, hanem a gazdaság egésze számára”. Hottátette a vállalat, a légiközlekedési ágazat, melynek a Wizz Air is része, jelentős veszteségeket szenvedett a COVID-19 világjárvány során, és bevétele, illetve nyeresége várhatóan még hosszú ideig nem éri el a vírus kitörése előtti szintet.

Korábban a Ryanair nyilatkozott úgy, hogy az extraprofitadót teljes egészében áthárítja az utasokra. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk