Két hónap alatt 1500 milliárdos költségvetési hiányt hozott össze a kormány

  • narancs.hu
  • 2023. március 8.

Gazdaság

Máris megvan az éves tervezett hiány 44 százaléka.

1525,1 milliárd forintos lett az államháztartás hiánya február végéig, csak februárban 1381,5 milliárd forint hiány jött össze – közölte a Pénzügyminisztérium. Decemberben, amikor a kormány átírta a költségvetést, úgy számolt, hogy az egész évben 3400 milliárd forintos lehet a hiány.

Ehhez képest már most összejött ennek majdnem a fele.

A társadalombiztosítás pénzügyi alapjainak 50 milliárdos lett a hiánya, az elkülönített állami pénzalapok pedig 58 milliárdos többletet értek el. A hiány mértékének okát nem részletezte a minisztérium. Csak a nyugdíjemelésre tértek ki. 274,8 milliárd forinttal több pénzt költöttek nyugellátásokra, mint egy évvel ezelőtt. (HVG)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk