Kiderült, meddig lesznek érvényben a hatósági árak

  • narancs.hu
  • 2022. január 15.

Gazdaság

Úgy tűnik, a kormány a választások után már nem tartja olyan fontosnak az olcsóbb disznócombot. 

Orbán Viktor szerdán jelentette be, hogy hat alapvető élelmiszernek hatósági ára lesz, azaz a boltokban kötelező jelleggel a tavaly október 15. napján árazott értéken kell adni az érintett termékeket. 

- kristálycukor (fehér cukor) 

- búzafinomliszt BL 55

- finomított napraforgó étolaj

- házi sertés comb (ideértve a csontos, bőrös, filézett, darabolt, szeletelt vagy darált formában, akár előrecsomagolva, akár anélkül történő értékesítést is, frissen, hűtve, fagyasztva)

- csirkemell, csirkefarhát – hát, egyben vagy külön far és szárnyvég (ideértve a csontos, bőrös, filézett, darabolt, szeletelt vagy darált formában, akár előrecsomagolva, akár anélkül történő értékesítést is, frissen, hűtve, fagyasztva)

- ultra magas hőmérsékleten hőkezelt, 2,8% tömegszázalék zsírtartalmú tehéntej

A Magyar Közlönyben tegnap este jelent meg a részletes szabályozás, amely pontosan definiálja a hat terméket, illetve az "akció" időszakát. A hatósági ár úgyanis csak február elseje és május elseje között lesz érvényben, tehát alig egy hónappal a választások után már nem lehet olcsóbban kapni a megjelölt élelmiszereket. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk