Kötelező lesz a Covid-oltás a Wizz Air járatain dolgozóknak

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. szeptember 1.

Gazdaság

Decembertől. Speciális esetekben az oltást kiválthatja a rendszeres antigén- vagy PCR-teszt.

A Wizz Air december 1-től a repülőgépjáratain a fedélzeti személyzet minden tagjától elvárja, hogy be legyen oltva a koronavírus ellen, speciális esetekben az oltást kiválthatja a rendszeres antigén- vagy PCR-teszt - közölte a légitársaság szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint az új szabályozást az utasok, valamint a személyzet egészségének és biztonságának védelme, illetve a  járatok zavartalan üzemeltetésének érdekében vezetik be.

Hozzátették, az átoltottságot a légitársaság bázisain a helyi előírásoknak megfelelően, a helyi hatóságok és egészségügyi intézmények segítségével kívánja elérni.

A Wizz Air légitársaság az idén márciussal zárult 2020/2021-es pénzügyi évét 739 millió euró, az előző évi 2,761 milliárd eurónál 73,2 százalékkal alacsonyabb bevétel mellett 576 millió euró veszteséggel zárta az előző évi 281 millió eurós nyereséggel szemben.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot! 

Figyelmébe ajánljuk