Közeleg a 650 forintos benzinár

  • narancs.hu
  • 2023. július 4.

Gazdaság

Bár a kormány ezt a közös uniós szabályokkal indokolta, az emelés majd kétszerese annak, ami kötelező lenne.

A benzin literenkénti átlagára most 574, a gázolajé pedig 561 forint. Már ez is mintegy 20 százalékkal magasabb, mint egy éve, amikor még árstop vonatkozott az üzemanyagokra, de a GKI friss előrejelzése szerint további drágulásra kell számítani: ősszel ismét 600 forint fölé drágulhat az üzemanyagok literje,januártól pedig 650 forintos átlagár várható – írja a hvg.hu.

A drágulás egyik oka az, hogy emelkedik az alapanyagköltség, de Grád Ottó, az Ásványolaj Szövetség elnöke az RTL Híradóban arról beszélt, hogy ennél „nagyobb kockázatot jelent maga az árfolyam, illetve azok az adóváltozások, amelyekről már azért lehetett hallani a közelmúltban.”

Ahogy arról korábban a hvg.hu is beszámolt, a kormány jövő évi adócsomagja jelentősen megnöveli az üzemanyagok jövedéki adóját. Bár a kormány ezt a közös uniós szabályokkal indokolta, a literenkénti 41 forintos emelés majd kétszerese annak, ami kötelező lenne.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk