Matolcsy György megint nekiment a kormány gazdaságpolitikájának és Nagy Mártonnak

  • narancs.hu
  • 2024. február 29.

Gazdaság

Talán sosem nyilatkozott olyan erős szavakkal a miniszterről, mint most.

A jegybankelnök is előadást tartott a BÉT Legek díjátadón, ahol azzal gyanúsította Nagy Márton gazdaságfejlesztési minisztert, hogy támadást indított az MNB függetlensége ellen – írja a portfolio.hu.

Matolcsy szerint a fogyasztásorientált gazdaságpolitika kudarcra van ítélve, vissza kell térni a beruházásorientált gazdaságpolitikához. „Az infláció megeszi a növekedést, az inflációt gerjeszti és fűti a költségvetési deficit, az államadósságot fűti a gazdaságpolitika és a költségvetési deficit. Nem szakadhat el jelentősen egy ország makrogazdasági helyzete a termelékenységi szintjétől és a versenyképességi szintjétől” – értékelte a helyzetet, hangsúlyozva, hogy a kormány 2021 közepétől hibásan, jelentős gazdaságpolitikai fordulatot hajtott végre.

Ennek a hibás fordulatnak csak mellékszála, hogy a jegybank függetlensége és önállósága ellen rejtve és nyíltan is támadás történt.

Rosszul esik, hogy egy volt kollégánk, egy volt alelnök vezeti ezeket a támadásokat. 2021 közepén ki kellett tennünk a jegybankból Nagy Mártont, mert ahogy a miniszterelnöknek elmondtam, jelentős szakmai hibákat vétett, elfogadhatatlan volt a vezetési stílusa, és a jegybank működésével ellentétes működést is mutatott

– foglalta össze kendőzetlen véleményét Matolcsy.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk