Nagy Márton: „Már más a főnököm, hála Istennek!”

  • narancs.hu
  • 2024. február 29.

Gazdaság

A miniszter visszaszólt a kormány gazdaságpolitikáját bíráló Matolcsy Györgynek.

„2024 a gazdasági növekedés helyreállításának az éve, amelyben kulcsfontosságú a fogyasztás visszapattanásának, a belgazdasági szektor termelésének és beruházási aktivitásának növelése. Ez egy ciklikus jelenség, amely nem jelent semmiféle modellváltást. A magyar kormány továbbra is egy beruházás alapú, exportorientált gazdasági modellben hisz. A megjelent bírálatokban a ciklikus, rövidtávú elemeket összekeverik a hosszútávú, fundamentális elemekkel. Ez pedig teljes félreértése a hazai gazdaságpolitikai folyamatoknak”

– reagált Nagy Márton az atv.hu megkeresésére, miután Matolcsy György jegybankelnök a Budapesti Értéktőzsde díjátadóján megint keményen támadta a kormány gazdaságpolitikáját, valamint arról is beszélt: „2021 közepén ki kellett tennünk a jegybankból Nagy Mártont, mert ahogy a miniszterelnöknek elmondtam, jelentős szakmai hibákat vétett, elfogadhatatlan volt a vezetési stílusa, és a jegybank érdekeivel ellentétes működést is mutatott”.

Nagy Márton ezzel kapcsolatban a portál kérdésére megjegyzete:

„A személyes támadásra vonatkozólag pedig csak azt tudom mondani, hogy 2013 és 2020 között Matolcsy György volt, most már más a főnököm. Hála Istennek!”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk