Megint emelt a jegybank az alapkamaton

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. július 26.

Gazdaság

A lépésnek nem volt érezhető azonnali hatása a forint árfolyamára. 

A forint árfolyama alig változott a jegybank piaci várakozásokkal nagyjából egybeeső keddi kamatemelését követően.  

Keddi ülésén 100 bázisponttal 10,75 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa. A piacon 50 bázispontos kamatemelésről alakult ki konszenzus, de szép számmal vártak elemzők 100 bázispontos emelést is.        

A kamatdöntés előtt 401 forint körül ingadozott az euró, 396 forint körül a dollár és 410 forint körül a svájci frank jegyzése.

A kamatdöntés után negyed órával 0,5 százaléknyi kilengés után mindhárom devizát nagyjából ugyanott jegyezték, mint a bejelentés előtt.

A forint a jegybanki kamatdöntés előtt 0,4 százalékkal állt gyengébben a reggeli kezdéshez képest az euróval és 1,3 százalékkal gyengébben a dollárral és a svájci frankkal szemben.

A  júliusi kezdéshez képest a forint 1,2 százalékkal áll gyengébben az euróval, 4,7 százalékkal gyengébben a dollárral és 3,7 százalékkal gyengébben a svájci frankkal szemben.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk