Megint óriásit zuhant a forintárfolyam

  • narancs.hu
  • 2022. október 3.

Gazdaság

Egy újabb történelmi mélypont: itt a 426 forintos euró.

A reggeli átlagos időszak után déltájban drasztikus zuhanórepülésbe kezdett a forint: háromnegyed 12-kor 423 forint volt egy euró ára, öt perccel dél előtt elérte a 424-es szintet, majd délben megütötte a 425-ös lélektani határt is, és utána még 426 is.

Egyelőre nem látni, hol állhat meg az esés. Különösebb oka nincs az intenzív és nagyon gyors esésnek.

Bár a dollár váltása nem esett új negatív rekordra, ám ez esetben is rendkívüli módon szakadt be a forintárfolyam, 10 órakor már a 428,5-ös szintre beerősödött a forint, aztán két lépcsőben 436,5-ig zuhant.

A legutóbbi Kormányinfón Gulyás Gergely azt mondta, szerinte a forint gyengülésének nem gazdasági okai vannak. És azt hagnsúlyozta, hogy az árfolyamba beavatkoznia jegybank tud.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk