Megszólalt az MNB alelnöke, visszajött egy kicsit a forint

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. július 6.

Gazdaság

Virág Barnabás kamatemelést ígért.

417 közeléből 412 körülre jött vissza az euró/forint árfolyam szerda délután Virág Barnabás MNB-alelnök bejelentését követően.

Virág azt mondta, hogy az MNB csütörtökön az egyhetes betét kamatának megemelésével határozottan reagál az elmúlt napokban kialakult pénzpiaci helyzetre, amely növeli az inflációs kockázatokat és egyértelműen veszélyezteti az árstabilitást.

Hozzátette, a jegybank az eszköztár minden elemével folyamatosan készen áll beavatkozni az árstabilitás biztosítása érdekében.

A hírre a dollárral szemben is erősödni kezdett a forint, a 410 körüli mélypontról 404-re változott a dollár/forint árfolyam.

Szerdán az euró legmagasabb jegyzése 416,95 forint, a dolláré 409,82 forint, a svájci franké 421,17 forint volt. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk