Három toronyházra kapott engedélyt a Mészáros-féle gigabank

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 15.

Belpol

Hamarosan új elemeihez szokhatunk hozzá a budapesti látképnek.

90, 78 és 65 méteres tornyokra kapott engedélyt a Mészáros-féle gigabank az Árpád híd pesti hídfőjéhez – szúrta ki a hvg.hu a Magyar Közlönyben

A jogszabályváltozás csak annyit említ, hogy a XIII. kerület 25801/6-os helyrajzi szám alatti „Bankszékház építésére irányuló beruházás” nevű projektről van szó, de kis utánajárással kiderülhet, hogy ez az Agora projekt alatt futó Agora Sky alprojekt a Róbert Károly körút és a Váci út kereszteződése mellett.

Ezen a területen építi Mészáros Lőrinc bankholdingja, az MBH a székházát, ez több toronyházból áll majd tehát.

Az engedély és az Agora honlapján megtalálható tervek is egybecsengenek, úgyhogy az engedély az valószínűleg az MBH-székházprojektjét takarja. Ezek alapján az építmények között nem kell távolságot tartani, a beruházásnak nem feltétele új közlekedési csomópont létesítése, infrastrukturális fejlesztések megvalósítása, „út kialakítására vonatkozó egyéb előírás megvalósítása”, illetve közútkezelői hozzájárulás megszerzése sem. 

Az építkezésnél a településrendezési tervben meghatározott bruttó alapterületi átlagérték és szintenkénti bruttó alapterületi átlagérték sem korlátozott.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk