Minden további nélkül zsebre vághatja a Budapest Bankot Mészáros Lőrinc

  • narancs.hu
  • 2019. január 25.

Gazdaság

Verseny nélkül viheti a pénzintézetet az ország leggazdagabbja.

A kormány úgy határozott, hogy privatizálja a Budapest Bankot, 200 milliárd forintért lehet megvásárolni - ennyiért vette meg 2015-ben a General Electric-csoporttól. A a kormány kiadott egy határozatot, amelyből kiderül, Bártfai-Máger Andrea miniszter fog tárgyalni a potenciális érdeklődőkkel - olvasható a hvg.hu-n.

Az ügyletet az állami vagyonról szóló törvény egyik olyan paragrafusa szerint bonyolítják le, amelynek értelmében kivételes esetekben mellőzni lehet a versenyeztetést, ilyen például a részvénycsere, vagy ha  „gazdasági társaság részére, nem pénzbeli vagyoni hozzájárulásként” bocsátják rendelkezésre a portékát.

A portál felhívja a figyelmet rá, hogy kormányhatározat szerint utóbbi esetről lesz szó, tehát el lehet majd zavarni „kérőket”, például az Erste vagy K&H Bankot, bármilyen jó ajánlatot is tesznek.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?