Mindenki nyugodjon le, az ÁSZ az elmúlt években több alkalommal ellenőrizte a győri önkormányzatot

  • MTI/narancs.hu
  • 2019. november 6.

Gazdaság

Ennyi.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) többször is ellenőrizte a győri önkormányzatot - írta a szervezet szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Barkóczi Balázs, a DK szóvivője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján arra szólította fel az Állami Számvevőszéket (ÁSZ) és a rendőrséget, hogy vizsgálja ki a győri önkormányzat "korrupciógyanús ügyeit".

Az ÁSZ közleményében felidézte: Domokos László, az ÁSZ elnöke az Országgyűlés plenáris ülésén, az ÁSZ 2018-as szakmai tevékenységéről szóló vitában azt mondta: "az Állami Számvevőszék az elmúlt években több alkalommal ellenőrizte a győri önkormányzatot, illetve annak gazdasági társaságait". Hozzátette: a győri önkormányzatot érintő jelentések nyilvánosak, bárki számára elérhetőek az ÁSZ honlapján.

Kiemelték: az ÁSZ az elmúlt években több alkalommal végzett ellenőrzést Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatánál, amelyek érintették az önkormányzat gazdasági társaságait is. Az ÁSZ 2019. január 10-én hozta nyilvánosságra a győri önkormányzat utóellenőrzéséről szóló jelentését, amelyben a 2016 decemberében lezárult számvevőszéki ellenőrzés megállapításai alapján, az önkormányzat által összeállított intézkedési tervben foglalt feladatok végrehajtását értékelte.

Figyelmébe ajánljuk