Nem szedne személyi jövedelemadót az ÁSZ elnöke

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 11.

Gazdaság

Domokos László szerint az emberek túl értékesek ahhoz, hogy adózzanak. 

Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke azon az állásponton van, hogy Magyarorságon ne kelljen személyi jövedelemadót (szja) fizetni – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek. 

Domokos úgy véli, hogy meg kell teremteni a feltételeit annak, hogy mindenki megfelelő megélhetést találjon Magyarországon. Szerinte az ember „annyira értékes, hogy egyáltalán nem kellene adóztatni azért, mert dolgozik”, így az szja, amelyet sokszor büntetésként érzékelnek a munkavállalók, akár nulla százalékos is lehetne. 

Az ÁSZ-elnök szerint az adókat, amennyire csak lehet, vissza kell venni. „A magyar gazdaságpolitika kulcskérdése, sőt sikerének titka a foglalkoztatáspolitika sikere, amely mögött egy olyan ösztönző, állami akadályokat lebontó folyamatokat kell látni, amely egyrésztől priorizálja, hogy mindenki dolgozzon, másrésztől pedig lehetőséget ad erre”, mondta. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk