NGM: A SPAR és Brüsszel újabb politikai támadást indított a magyar családok ellen

  • Narancs.hu/MTI
  • 2024. október 3.

Gazdaság

Nagy Márton viszont üzeni: akkor is megvédtük, most is meg fogjuk védeni az árstoppokat.

Harcias közleményben rontott neki egy közérthálózatnak a Nemzetgazdasági Minisztérium. „A SPAR Brüsszellel az oldalán újabb politikai támadást indított Magyarország és a magyar családok ellen, amikor is ismételten támadás alá vette a magyar kiskereskedelmi különadót. Ezzel egy olyan intézkedést kifogásol ismét, amelyről 2020-ban az Európai Unió Bírósága már kimondta, hogy megfelel az európai uniós normáknak. Egyszer ezt az intézkedést már megtámadták, akkor is megvédtük, most is meg fogjuk védeni” – írja Nagy Márton minisztériuma.

Az Európai Bizottság azért indított kötelezettségszegési eljárást Magyarországgal szemben, mert az Európai Unió Bírósága kimondta, hogy a magyar kormány 2022 elején bevezetett árstopja sérti a szabad versenyt, ezért ellentétes az uniós joggal.

Az NGM emlékeztet, hogy „a Bíróság korábbi ítéletében emlékeztetett arra, hogy a tagállamok szabadon határozhatják meg az általuk legmegfelelőbbnek ítélt adóztatási rendszert, és alkalmazhatnak progresszív adóztatást az árbevétel tekintetében. Mindemellett a Bíróság azt is hangsúlyozta, hogy mivel valamennyi Magyarországon, az érintett ágazatban tevékenységet folytató vállalkozás a kifogásolt adó alanyának minősül, és mivel az árbevételre vonatkozó különböző sávokra alkalmazandó adómértékek ezen vállalkozások mindegyike tekintetében érvényesek, az ezen adót bevezető magyar szabályozás semmilyen közvetlen hátrányos megkülönböztetést nem valósít meg, így a Magyarországon kivetett különadót összeegyeztethetőnek ítélte meg a letelepedés szabadságával is. Döntésével a brüsszeli Bizottság a családok helyett ismét az árdrágító és profithajhász SPAR oldalára állt, aki profitéhségét a magyar kormány ellen vívott folyamatos harccal próbálja elfedni. Bármit is tesz az uniós bürokrácia, a magyar kormány hajthatatlan marad és mindvégig az árak csökkentése és a magyar családok mellett fog állni.”

Az uniós bíróság döntése és a Spar nemzetvesztő magatartása Bayer Zsoltot bőszítette fel a legjobban, aki bojkottot hirdetett a bolthálózat ellen, és erre biztat minden hazafit.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Szövet

A németországi muszlimok különböző, olykor egymással ellenséges viszonyban álló közösségei a nyugati értékrend elutasításában mélységesen egyetértenek.

Nietzsche halott

Korunk erős realizmuskényszere olykor egészen elfeledteti velünk, hogy bármit csinálhatunk, s csak akkor szab határt a józan ész, ha hagyjuk.