NGM: Olcsóbban lehet tankolni Magyarországon, mint a szomszédban

  • narancs.hu
  • 2024. július 12.

Gazdaság

„Letörték” a „háborús üzemanyagárakat” a „családok érdekében”.

„A családok érdekében a kormány letörte a háborús üzemanyagárakat, amely eredményeképpen ma a lakosság a benzin esetében 34 forinttal, a gázolaj esetében 38 forinttal tankolhat olcsóbban az áprilisi, illetve februári csúcsértékekhez képest” – jelentette be pénteki közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

A holtankoljak.hu adatai szerint Magyarországon pénteken 95-ös oktánszámú benzint átlagosan 616 forintért, dízel üzemanyagot pedig átlagosan 623 forintért lehet literenként vásárolni. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szintén pénteken közzétett adatai szerint a szomszédos országokban a benzin átlagára 626 forintot, a gázolaj átlagára 630 forintot ért el.

A kialakult árszint alapján az NGM megállapította, hogy Magyarországon most olcsóbban lehet tankolni, mint a szomszédos országokban: a benzin esetében 10 forinttal, a gázolaj esetében 7 forinttal.

A minisztérium megfogalmazása szerint mindez azt jelenti, hogy „érvényesül a kormány elvárása, azaz a magyar családok nem fizetnek többet a benzinért vagy a gázolajért, mint a környező országok lakosai.” Hozzátették, a kormány megfontolja az üzemanyagkereskedők azon javaslatát, hogy heti helyett havi összevetések készüljenek az üzemanyagárakról, amivel a szomszédos országok sajátosságaiból adódó eltérések kiküszöbölhetők.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk