Új szárnyat húznak fel az ön- és közveszélyes betegeknek a Nyírő Gyula Kórházban

  • narancs.hu
  • 2019. december 26.

Gazdaság

714 millióval többe kerül a beruházás, mint ahogy eredetileg tervezték.

Összesen 2,82 milliárdért újítanak fel két épületszárnyat, illetve építenek újjá egy harmadikat a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet (a továbbiakban Nyírő OPAI) területén - írja a Népszava az uniós közbeszerzési értesítő alapján.

A munkát a Laterex Zrt. kapta meg 714 millió forinttal többért, mint ami az eredetileg tervezett ár volt.

Az építkezés során felújítják a Nyírő OPAI pszichiátriai tömbjének 29 fürdőhelyiségét, valamint az épület teljes hűtési rendszerét, de több mint 2100 négyzetméteren felújítják, új nyílászárókkal és villamos és gépészeti rendszerrel látják el az addiktológiai épületet is.

A legdrágább beruházás azonban az „Új építésű Magas biztonsági fokozatú pszichiátria - High Security” tömbje lesz, amit a régi épületszárny ledózerolása után, annak helyén húznak majd fel – ezt a Laterex 1,46 milliárd helyett 2 milliárd forintért vállalta.

A High Security-részlegben az ön- és közveszélyes pszichiátriai betegeket kezelik majd, és ennek megfelelően az 1860 négyzetméteres hasznos alapterületű épületnek teljes egészében vandál-, akasztás-, és szökésbiztos kialakításúnak kell lennie, vagyis a Laterex ehhez kell majd igazítsa a belsőépítészeti és gépészeti kivitelezést.

Az ÁEEK vandálbiztos pingpongasztalokat, masszív, padlóba fúrt ágyakat rendelt meg a kivitelezőtől, hangsúlyozva, hogy nem lehet rés az ágy és padló, valamint az ágy és fal között.

Figyelmébe ajánljuk