Mészáros Lőrincnél nincs gazdagabb az országban

  • narancs.hu
  • 2019. december 26.

Gazdaság

Mészáros mindenkit leköröz, de az ország leggazdagabb 50 embere közé bekerült Vajna Tímea is.

Továbbra is Mészáros Lőrinc az ország leggazdagabb embere - derül ki a Forbes idén már hatodjára összeállított listájából, amelyben Magyarország 50 leggazdagabb emberét rangsorolják.

A lista szerint Mészáros 407,7 milliárd forintnyi becsült vagyonnal a leggazdagabb az országban, megelőzve Csányi Sándort, az OTP elnök-vezérigazgatóját, akinek 368 milliárd forintra becsülik a vagyonát.

Az ország harmadik leggazdagabb embere a Docler cégcsoport tulajdonosa, Gattyán György, akinek vagyonát 244,9 milliárd forintra becsülik.

Meglepetésemberként lett idén negyedik helyezett Szíjj László, Mészáros Lőrinc üzlettársa és a Duna Aszfalt tulajdonosa, aki közel megduplázta vagyonát egyetlen év alatt, vagyonát most 207,4 milliárd forintra becsülik.

Az ötödik helyre Demján Sándor örököseikerültek fel.

Érdekesség, hogy a közélettől visszavonult Simicska Lajos így is a lista 36. helyén végzett, 39,2 milliárd forintos becsült vagyonnal, Andy Vajna özvegye és örököse, Vajna Tímea pedig a 40. helyre került 37 milliárd forintos becsült vagyonnal. Schmidt Mária a 42. mintegy 35,5 milliárd forintos vagyonnal.

Figyelmébe ajánljuk