Pert indít Magyarország ellen a Pfizer

  • narancs.hu
  • 2023. december 5.

Gazdaság

Hárommillió dózis oltást rendeltünk, amit aztán visszamondtunk.

A Politico arról ír, hogy a Pfizer és partnere, a BioNTech jogi lépéseket tett Magyarország ellen januárban a Covid-19 elleni vakcinák ügyében. A hírt a Pfizer szóvivíője is megerősítette, és elmondta, hogy tárgyalnak Budapesttel.

A lap birtokába került dokumentumok szerint Magyarország 3 millió dózis oltóanyagot rendelt mintegy 60 millió euró értékben, amit 2022 novemberében visszamondtak az orosz-ukrán háborúra hivatkozva.

A Pfizer hasonló ok miatt indított pert Lengyelország ellen. A lengyelek 60 millió dózist mondtak vissza, és „force majeure” okra hivatkoztak, mégpedig arra, hogy az Ukrajnából érkező menekültek miatt nincs móduk fizetni.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk