Titokzatos magyar üzletember bukkant fel, aki tizenötször gazdagabb lehet Mészáros Lőrincnél

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 30.

Gazdaság

A rejtélyes vállalkozó, a Máltán élő T. János György papíron 13,5 ezer milliárdot tart brazil államkötvényben. Így elvileg annyi vagyona van, mint a 100 leggazdagabbnak együttvéve.

Furcsa érdekességre bukkant a G7 gazdasági lap kettő, idáig teljesen ismeretlen magyar cég 2023-as vállalati eredményeiről szóló beszámolóiban. Egy Donor Zrt. nevű cégnek az év végén 6534 milliárd forintnyi vagyona volt 2023 végén. Ugyanebben az évben a Brasil Államkötvény Hasznosító Zrt.-nek 6957 milliárd forintnyi vagyona volt.

A cégadatokból kiderül, hogy a két cégnek bevételei, kiadásai, de még alkalmazottai sincsenek, a tulajdonosa pedig egy bizonyos T. János György, Máltán élő magyar üzletember.

Ha a céges beszámolókba írt pénzügyi adatok igazak – márpedig nem elírásról van szó –, akkor T. János György tizenötször gazdagabb Mészáros Lőrincnél. A 13,5 ezer milliárdos vagyon pedig arra is jó, hogy a világ 36. leggazdagabb embere legyen.

A gazdasági portál arra is emlékeztet, hogy a 13,5 ezer milliárd forint több mint harmada Magyarország éves költségvetésének. A lap hiába kereste T. János Györgyöt és magyarországi kézbesítési megbízottját, valamint a céges iratokat ellenjegyző ügyvédet, nem kaptak rá választ, hogy  valósak-e a céges iratokban szereplő hatalmas összegek és mi volt a forrása a pénznek.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Négy év után jutott eszébe a leköszönő fideszes polgármesternek, hogy többmilliós jubileumi jutalom jár neki

Dávid Zoltán orosházi városvezető jegyezte a saját maga jutalmazásáról szóló előterjesztést. Ráadásul úgy, hogy az négy évvel ezelőtt lett volna esedékes. Az ellenzék szerint mindez elévült, így törvénytelen. Néhány szakértő dodonai véleményére támaszkodva a fideszes többség persze megszavazta az előterjesztést.