Újra jön kőolaj a Barátság vezetéken

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. augusztus 11.

Gazdaság

Csütörtök reggelre helyreállt a szállítás. 

Szlovákia után Magyarországra is megérkezett a kőolaj a Barátság vezetéken keresztül: csütörtök reggelre helyreállt a szállítás – közölte a társaság az MTI-vel.

Mint arról beszámoltunk, múlt csütörtökön állt le a szállítás a vezetéken, miután az Oroszország elleni szankciók miatt a Transznyeft nem tudott fizetni a tranzitért a pénzt előre követelő Ukrtransznaftának, az ukrán cég számlájára elindított utalásukat a banki rendszer visszafordította.

A helyzetet végül az oldotta meg, hogy a magyar Mol fizette ki az oroszok helyett az ukrán félnek a tranzitdíjat.

A Mol most azt közölte, hogy a kőolajvezeték újraindítását a cég gyors intézkedése tette lehetővé: a késlekedés miatt a vállalat azonnali egyeztetésbe kezdett az ukránokkal és az oroszokkal is, majd átutalta az ukrajnai szakasz használatért fizetendő tranzitdíjat. "A megállapodásnak köszönhetően a Magyarországot és Szlovákiát is ellátó Barátság-kőolajvezetéken ismét zavartalanul működik a szállítás" – írták.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk