Csak Marcsika ellen emelt vádat az ügyészség a Kun-Mediátor ügyben

  • narancs.hu
  • 2017. június 14.

Gazdaság

6 milliárd forint tűnt el a piramisjátékban.

Miután decemberben sikeresen hazatoloncolták a közép-amerikai Belize-ből, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei ügyészség vádat emelt Dobrai Sándorné, azaz Kun-Mediátor Marcsika ellen – írja a 444. Dobrainé Karcag város pénzügyi megtakarítói számára szervezett piramisjátékot, az ügyészség szerint összesen tízmilliárd forintot szedett be, de a kifizetések összege alig haladta meg a négymilliárdot.

false

 

Fotó: MTI/Mészáros János

A maradék összegből a csaló „maga és a családja megélhetését biztosította, emellett nagy értékű ingatlanokat, gépjárműveket is vásárolt, családtagjaival költséges utazásokon vett részt, továbbá a cég működési költségeit fizette”. Hogy valahol megvan-e valamennyi az ellopott pénzből, az nem világos.

Az ügyészség 767 sértettet talált, a vád üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmények (sikkasztás, számvitel rendjének megsértése, jogosulatlan pénzügyi tevékenység).

Dobrainé lett az ügy egyetlen vádlottja, az 1729 oldalas vádirat politikai kapcsolataira és esetleges támogatóira sem tér ki.

Figyelmébe ajánljuk