Vasárnap nem működnek a SZÉP-kártyák

  • narancs.hu
  • 2023. január 8.

Gazdaság

Megszűnnek az alszámlák, erre áll át a rendszer.

Hétfőtől élesedik a SZÉP-kártyák új szabályozása, emiatt a kártyakibocsátó bankok üzemszünetet hirdettek vasárnap délutántól, illetve estétől hétfő reggelig. Ebben az időszakban sem fizetni, sem tájékozódni nem lehet a pihenőkártyák egyenlegéről, írja a Blikkre hivatkozva a 24.hu. A leállás a fizikai POS terminálokon és az online felületeken indított tranzakciókra egyaránt vonatkozik.

December végén jelent meg a Széchenyi Pihenő Kártya alszámláinak megszüntetését szabályozó rendelet, amely szerint január 9-től egy kalapba kerülnek a korábbi szálláshely, vendéglátás és szabadidő „zsebek”, és összeadódnak az azokban feltöltött összegek. A módosítás mintegy 2,5 millió kártyafelhasználót és közel 50 ezer hazai turisztikai szolgáltatót érint. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk