Orbán Viktor önmagát győzködi

  • narancs.hu
  • 2014. július 3.

Hírnarancs

Orbán megnyugtatta magát, hogy a diktatúra nem a magyarok műfaja, a nemzeti fejlesztési miniszter 700 fiktív, adóelkerülő cég alapításánál bábáskodott, de legalább az imbecillizmus nem hungarikum. Csütörtök a NER-ben.

Kunhalmi Ágnes lett az MSZP budapesti szervezetének elnöke, miután 53 szavazatot kapva legyőzte Tüttő Katát (48 szavazat).

false

A Fidesz–KDNP Kothencz Jánost, a szeged-csanádi egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatójának főigazgatóját indítja Szegeden Botka László (MSZP) ellenfeleként az őszi polgármester-választáson – derült ki a mai választmányi ülés után. Az is végleges, hogy a kormánypártok Budapesten Tarlós István főpolgármester-jelöltségét támogatják.

Minden eddiginél több helyettes államtitkárt foglalkoztat a harmadik Orbán-kormány. A hvg.hu cikke a szerdán megjelent Magyar Közlönyre hivatkozva 100 helyettes államtitkárról ír – számuk 2010 óta majdnem megduplázódott. Pölöskei Gáborné, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) főosztályvezetője, Áder János húga is e beosztásba kerül a lap szerint. Marad a kormányzatban Borókainé Vajdovits Éva, a Heti Válasz főszerkesztőjének, Borókai Gábornak a felesége is.

Seszták Miklós újonnan kinevezett fejlesztési miniszter is tagja volt a kisvárdai képviselő-testületnek 2005-ben, amikor a város jegyzője a fiktív cégek alapításának megnehezítését kérte az Igazságügyi Minisztériumtól – olvasható az index.hu írásában. Kisvárdán két-három címre összesen több mint 700 olyan vállalkozást jelentettek be, amelyek létrehozásuk óta nem fizettek iparűzési adót. Az Amway-hálózat kereskedelmi ügyleteihez használhatták az orosz és ukrán állampolgárok nevére bejelentett cégeket, amelyek létrehozásában ügyvédként az akkori városi képviselő, Seszták Miklós is közreműködött.

Miután az önkormányzatoktól a katasztrófavédelemhez utalták a szúnyogirtást, az a cég nyerte el a 1,5 milliárdos tendert, amelyet Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője korábban ügyvédként képviselt. További részletek kormánypárti képviselővel és kartellgyanúval mai cikkünkben.

Bár hülyékkel bőven el van látva e véráztatta kis haza is, azért jó érzés tudni, hogy ők sincsenek egyedül a nagyvilágban. A „Kezdeményezés a horvátok lakta Vukovár védelmére” nevű civil szervezet fölhívására ugyanis csaknem 580 ezren támogatták aláírásukkal, hogy Horvátországban népszavazás törölje el a szerb nyelv hivatalos nyelvként elismerését. A horvát kormány nyilatkozatban közölte, hogy minden eszközzel igyekszik megakadályozni a referendumot, amelynek tárgya nem demokratikus, és sérti az emberi jogokat.

A diktatúra nem a mi műfajunk – többek között ezt mondta Orbán Viktor a Master Good Kft. baromfiipari vállalat új kisvárdai üzemének átadásán. Lapzártánk idején a mennybolt még a helyén volt.

Figyelmébe ajánljuk