A KDNP irányítja az életünket

  • narancs.hu
  • 2014. november 6.

Hírnarancs

Semjén Zsolt lerombolná a Tescót, Bayer Zsoltból hülyét csináltak a saját barátai, az AC/DC dobosa embert akart öletni. Koleszterindús csütörtöki hírek.
Semjén Zsolt visszaszámol

Semjén Zsolt visszaszámol

Fotó: MTI

Ma mindenki a Tescóról beszélt, de az angol multi aligha örvendett most ennek. Egyrészt a KDNP, vagyis az az agresszív törpepárt, amelyben a tagság képzetét a családról láthatóan döntően befolyásolta mindaz, amit egyrészt analfabétáknak legyártott képes Bibliákból, másrészt a dédnagymamák régi-régi világról szóló gyermekmeséiből szedtek össze, szóval a KDNP vasárnaponként bezáratna minden olyan üzletet, amelynek az alapterülete nagyobb, mint 400 négyzetméter, hogy így védje a családi otthon vasárnapi melegét, vagy valami ilyesmit. Vigyázat, spoiler: a Tesco pont ilyen, a Fidesz-közeli CBA pont nem ilyen üzlet! Állítólag a kormány is támogatja már ezt a nagy ívű elképzelést, bár ma estére az a verzió terjedt a sajtóban, hogy állítólag mégsem. Állítólag lassan kiderül.

De ez még semmi: a hipermarketeket a kormány hamarosan úgy megküldi egy új, sávos élelmiszerlánc-felügyeleti díjjal, hogy Tesco (Auchan vagy Spar) legyen a talpán, ha valamelyik nagy nehezen túléli: 300 milliárdos árbevétel felett ugyanis szerény 60-szorosára emelkedik ez a kulcs. Bizonyára csupán döbbenetes véletlen, mindenesetre a CBA természetesen emiatt sem fog szívni. Ja, a Tescótól viszont még a saját buszjáratát is elkobozzák.

A nap hülye pojácája díjat persze bármikor át lehetne nyújtani Bayer Zsoltnak, de ma aztán igazán rászolgált. Hiába fogadkozott ugyanis a jobboldali háborús uszító publicista tiszta erőből a napokban, hogy ő márpedig akkor is összehoz egy békemenetet, ha maga a Jóisten utasítja otthonmaradásra a szervezőket – köztük az óráját mindig a miniszterelnök szavához igazító, ilyeténképpen tiszta erőből civil CÖF-öt –, ezek a szervezők mégis leszavazták a Zsoltit (mert a Jóisten hallgat, a Viktor viszont nem akar most masírozást), vagyis hülyét csináltak belőle mindenki előtt, ami voltaképp nemes és helyeselendő cselekedet. Mindeközben Bayert félmillás bírságra ítélte első fokon a bíróság abban a polgári perben, amelyet Ulrike Lunacek osztrák zöldpárti EP-képviselő indított ellene, mert az Echo Tv egyik műsorában Bayer még két éve „ótvar, hazug idiótának nevezte” őt. Első olvasatra ez is jó ok az önfeledt nevetésre – élvezzük is ki ezt a pillanatot, aztán tegyük hozzá, hogy kár volt az ítéletért, mert ennek a szegény, a vaskos hónaljszagával teljesen magára hagyott Zsoltinak is éppúgy joga van a szabad háborús uszításhoz véleménynyilvánításhoz, mint, hát, ja, bárkinek.

Na és azt tudják, hogy milyen pártot szeretnek leginkább azok, akik utcára vonultak az internetadó ellen? Nos, leginkább semmilyent. Egyiket sem. Az Index ismerteti a Maven7 Hálózatkutató Zrt. szerfölött izgalmas kutatásának eredményeit, amelyhez a kutatók Facebook-like-okat értékeltek ki.

A nap kulturális híréért pedig természetesen az AC/DC legendás, a legutóbbi budapesti koncertről szóló tudósításunkban általunk is külön dicsért dobosa, Phil Rudd felelt, akit letartóztattak Új-Zélandon, mert a vád szerint bérgyilkost keresett egy gyilkossághoz, sőt: kettős gyilkossághoz, ami a cudar esetekben nem igazán szűkölködő rocktörténetben is jelentős teljesítményként könyvelhető el. A 60 éves muzsikusnál, aki állítólag mezítláb jelent meg a bíróság előtt, találtak egy kis füvet és amfetamint is, szóval könnyen lehet, hogy a jó Phil egyszerűen csak megbolondult egy kicsit a hajlott korban behabzsolt drogoktól, de bárhogyan is, ez már azért simán egy fél filmforgatókönyv. Az AC/DC amúgy heteken belül új lemezt ad ki: az albumot Rudd dobolta fel, de a zenekari képeken jelenleg nem látható, és most már érteni is véljük, hogy miért nem. Ez az első kiadott dal a lemezről – olyan, mint bármelyik másik AC/DC-szám: unalmas és zseniális egyszerre:

Figyelmébe ajánljuk