A KDNP szerint Orbán szakított a „keresztény értékvilággal”

  • narancs.hu
  • 2015. április 29.

Hírnarancs

Itthon és külföldön is egyre többen készülnek ki tőle, hogy Magyarország miniszterelnöke „halálbüntetést és munkatáborokat akar”. Rogán szemérmetlen hazudozása és a Vodafone kemény lépése is bekerült híreink közé.

Orbán mélyponton

A magyar miniszterelnök vissza akarja állítani a halálbüntetést, és munkatáborokat akar építeni a bevándorlóknak – így kezdi a legfrissebb magyar fejleményeket ismertető cikkét a The Guardian. Lássuk be, ennél nehezebb lejjebb küzdenie magát uniós kormányfőnek. De ez őt nem érdekli: sajtófőnöke útján megüzente, hogy nem különösebben foglalkoztatja, hogy a halálbüntetés politikai fegyverként való alkalmazása miatt a szélsőjobbal emlegetik együtt.

Nem tudják, mit cselekszenek

A Kereszténydemokrata Néppárt nevében Rétvári Bence alelnök 2012-ben azzal utasította el az akkor a Jobbiktól érkező felvetést, hogy a halálbüntetést támogató nyilatkozatok „egyértelmű szakítást jelentenek a keresztény értékvilággal” – emlékeztet a Válasz.hu. Ráadásul Rétvári ezt az állítását most is fenntartja, ami elég merész húzás, és ha nem lennénk betegesen gyanakvóak a KDNP-vel szemben, akkor akár bátorságot is emlegethetnénk. Hogyan fog ebből kimászni Rétvári? És Orbán?

Nem úgy értette, Főnök!

Nem úgy értette, Főnök!

Fotó: MTI

Rogán segít!

Frakcióvezetője gyorsan az Elnök Úr segítségére sietett, hát, mérsékelt sikerrel. A Helsinki Bizottság emlékeztet rá, hogy „Rogán Antal a halálbüntetésről szóló magasröptű vitában azt mondta, hogy 2014-ben 7000-rel több fogvatartott volt, mint 2010-ben, és ez azért van, mert bevezették a »három csapást«, nem pedig azért, mert több bűncselekményt követtek el. Vagyis azért vannak tele a börtönök, mert a kevesebb bűnt szigorúbban rendeli büntetni a Fidesz. A helyzet az, hogy ebben a formában mindegyik állítása – legyünk megengedőek – totális tévedés.” További szórakoztató és sírnivaló részletek itt.

Ide vezet a sok tehetség

A kormánypárt egy év alatt elveszítette támogatóinak a harmadát – ez látszik a Tárki méréseiből. Eközben az ellenzék össztámogatottsága 28 százalékról 34 százaléka nőtt. Ebben benne van a Jobbik megerősödése is.

A Vodafone nem hirdet a Tv2-n

A Vodafone Magyarország felfüggeszti a Tv2-n tervezett hirdetéseit – olvasható közleményükben, amely az Éden Hotel c. műsor botrányára reagál. „A Vodafone mint a Tv2 több százmilliós nagyságrendű hirdetője és a magyar társadalom felelős vállalati szereplője kötelességének érzi, hogy megszólaljon ebben az ügyben. A Vodafone állást foglal az erőszak minden formája ellen, és az emberi jogok védelme, valamint az ezekkel kapcsolatos európai normák betartása érdekében.”

Figyelmébe ajánljuk