A nap, amikor az Orbán–Putyin-szexjelenettől hangos a média

  • narancs.hu
  • 2014. június 23.

Hírnarancs

Ma mennyi munkája lenne Kumin Ferencnek, ha még tolhatná a szekeret! El kéne most magyaráznia a lengyeleknek, hogy a főnök nem szokott férfiakat leszopni, mert ő egy rendes keresztény családapa. És aki bár nagyon, nagyon tiszteli Putyint, de ezt azért mégse vállalná be.

Ezt a szép hétfőt – péntekhez hasonlóan – megint a Napi Gazdaság nyitotta. Leleplező cikket közöltek az RTL Klubról, melynek feltételezzük, az lett volna a célja, hogy bemutassa, milyen zsíros fizetések vannak a cégnél, ergo – és ez az ergo itt a legfontosabb – ezért nem lehetnek tisztességesek, ahogy a például a bankok sem azok. Le is lepleztek: csak épp rossz adatokkal! Teljesen mellényúltak, becsületükre legyen mondva, ki is javították gyorsan, azaz helyreigazítottak. Így: a „Napi Gazdaság nyomtatott illetve online változatában a cégbírósági adatok alapján – technikai hiba miatt – pontatlanul állítottuk, hogy az RTL Klub az igazgatóság és a felügyelőbizottság tagjai részére összesen 1,6 milliárd forint tiszteletdíjat fizetett ki tavaly. A valóságban az összeg 1,68 millió forint”. Aprócska különbség, igaz? Állítólag nyomtatási hiba okozta a problémát… A Népszabadság felidézi: „A Giró-Szász András és Heim Péter alapította Századvég Gazdaságkutató Zrt. által tavaly felvásárolt lap érdekes módon pont azt követően bukkant a témára, hogy az RTL Klub a reklámadó bevezetését követően elkezdte híradóiban bemutatni a Fideszhez köthető botrányos ügyeket. Múlt héten Lázár János nevezte a televíziócsatorna üzemeltetőjét korrupt vállalkozásnak, amely szerinte bosszúhadjáratot indított, amiért adót kell fizetnie Magyarországon.” A bakit egyébként Dirk Gerkens is lecsapta az FB-n: néhány embernek vissza kellene mennie az iskolapadba, hogy megtanulják a matematikát.

Miután röhögtünk egy jót, máris jött a napi politikai pornó. Ami szó szerint így szólt: „Orbán leszopta Putyint”. Igen, ez egy idézet. Abból a kiszivárgott lengyel politikusi beszélgetésből, amin napok óta ugrál a média, ugyanis a szivárogtatók szépen adagolják a dolgot. A lengyel állami olajtársaság vezére, Jacek Krawiec február 9-én a lengyel kormányszóvivővel, Paweł Graśsal folytatott beszélgetése alkalmával állítólag úgy fogalmazott, hogy „Orbán leszopta Putyint”. Sőt, még hozzátette: „baszd meg, Putyin felcsapott farokkal” sétál örömében. A lengyel gazdasági vezető ezután megemlíti, hogy a magyarok orosz atomerőművet építenek, és ehhez 10 milliárd eurós orosz hitelt vesznek igénybe.

false

 

„A lengyel–magyar barátság megbomlásának jele volt korábban, hogy Lengyelország korábban hivatalosan is rosszallását fejezte ki a magyar álláspont miatt az ukrán–orosz konfliktusban. De rossz visszhangja volt Orbán beiktatási beszédének is, melyben a magyar kormányfő területi autonómiát és kettős állampolgárságot követelt a kárpátaljai magyaroknak” – olvasható a hvg.hu-n.

Mészáros Lőrinc testvére, Mészáros János is jobban teljesít. Olvassa el nálunk, hogyan!

Július 1-jétől Bucsek Gábor dandártábornok lesz a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vezetője – közölte a Belügyminisztérium hétfőn a rendőrség honlapján. Elődje, Tóth Tamás július 1-jétől a büntetés-végrehajtás „országos parancsnokának stratégiai és koordinációs helyetteseként folytatja pályafutását”. Egyelőre nem tudni, milyen oka lehet a váltásnak.

A szocialisták hülyeségével meg, elnézést, de továbbra sem tudunk betelni. Gúr Nándor még múlt héten ment le Fideszbe, most meg Szanyi Tibor tette meg ugyanezt az ATV-ben. Erről egyébként maga a csatorna számolt be. A botrány első felvonása még benn, Rónai Egon műsorában történt, amikor Szanyi kettős mércével kezdte megvádolni az ATV-t. Ám a balhé ezután jött: miután Szanyi kijött a műsorból, a „stúdióban még három-négy percig sorolta panaszait. Többek között azt mondta a műsorvezetőnek, hogy ennyi erővel mehetnének a Hír Tv-be is. Erre a felvetésre a díszlet mögött álló MSZP-s sajtós, Kormos Kata is reflektált. Azt kiabálta Rónainak, hogy ha a Hír Tv-ben szóba kerülnek egy politikus viselt dolgai, ott nem kezdik firtatni a bizonyítékokat. A sajtós szavai inspiratívan hathattak Szanyira, ugyanis folytatva a szemrehányásokat, kijelentette, hogy az ATV-t is súlyos felelősség terheli a baloldali összefogás választási vereségében”. Azért majd nézzük meg, mit művel Szanyi Brüsszelben. Jó móka lesz az is!

Figyelmébe ajánljuk