A nap, amikor lelepleztük, milyen irtó ciki a Hír Tv

  • narancs.hu
  • 2014. december 5.

Hírnarancs

Összecseréltek két nevet. Orbán beszélt Vidával, de Simicska még kivár. Vajon ő is szóba került? Ja! És megvan, ki az a Bódi Gábor? Pénteki híreink.

Interjút készítettünk Nagy Emíliával – és milyen jól tettük! Kiderült ugyanis, hogy baromira pofára esett a kormány kemény ökle – friss interjúnk szerint ugyanis a Hír Tv összekeverhette Nagy Emíliát a névrokonával. A csatorna ugyanis utólag engedélyt kért a Kliktől, ebből derült ki, hogy a vádemelésről akarták kérdezni a közfelháborodás napján felszólaló Nagy Emíliát. A tanárnő azonban semmilyen zavaros ügyről nem tudott. „Ettől függetlenül csodálkoznék, ha a kisujjukból szopták volna ki. Inkább arra tippeltem kezdettől fogva, hogy a neten rengeteg Nagy Emília van, fene tudja, kinek van vaj a füle mögött. Aztán egy barátnőmmel rájöttünk, mit találhattak, valóban van a neten egy dokumentum Nagy Emíliáról, akit csalással vádolnak (erről a legfőbb ügyésznek írt, 2011-es levélről van szó – T. Sz.). De ő teljesen más ügyekkel foglalkozik, nem tudom, hogyan gondolhattak rám. Én maximum krétákkal tudnék csalni. Most ott tartunk, hogy megjött a Klik válasza, megerősítették, hogy az igazgató helyesen járt el. Nem lehet az iskolai munkát, a pedagógust, a gyerekeket megzavarni” – nyilatkozta interjúnkban Nagy Emília.

Orbán Viktor összefogott Vida Ildikóval: a Kossuth rádió mai adásában azt mondta a kormányfő, hogy André Goodfriend „ködös és zűrös hablatyolását” jogi úton meg kell támadni. „Azonnal pert kell indítani rágalmazás, jó hírnévhez való jog sérülése miatt.” Az amerikai ügyvivő a héten egy interjúban utalt rá, hogy a NAV-elnök konkrét bűncselekményben érintett, ezért tiltották ki az Egyesült Államokból. A diplomata úgy fogalmazott, hogy „tudnak a NAV-on belüli csalásokról”. A Népszabadság felhívta a figyelmet: noha a kormányfő szerint a magyar jogrendszer lehetőséget teremt erre, mégis téved. A diplomaták büntető és polgári peres ügyekben is mentességet élveznek. Orbán nem hagyta szó nélkül McCain durva beszólását. A neofasiszta diktátor jelzőre a kormányfő azt mondta, hogy az provokáció.

Megvan a legjobban kereső politikus? „Négy vezető, állami vagy államhoz köthető posztot tölt be egyszerre Bódi Gábor helyettes államtitkár, ügyvezető, elnök és igazgatósági tag. Lázár János még meg is emelte beosztottja fizetését, így több mint 2 600 000 forintot visz haza havonta közpénzből, ráadásul a feladatkörei összeérnek. A Miniszterelnökség szerint viszont teljesen szabályos az álláshalmozás, de azért az egyik posztjáról majd le fog mondani. Mielőtt a multifunkcionális Bódi beállt a köz szolgálatába, több mint 63 milliót vett fel osztalékként Giró-Szász András egykori cégéből, a Strategopolisból” – írta a hvg.hu. Az Átlátszó korábban már megírta: Bódi Gábor karrierje igazi sikertörténet, hiszen már a szocialista kormányban is szakállamtitkári posztot kapott. És a Fidesznek is bejön.

Megvan a Fidesz veszprémi jelöltje: a kormánypárt a város jelenlegi alpolgármesterét, Némedi Lajost indítja Kész Zoltán ellen a február 22-ei időközin. És lehet, hogy Simicska Lajos ellen is, már amennyiben a Közgép-vezér is elindul a posztért. Állítólag még mindig gondolkodik. Szerintünk pedig inkább tárgyal O. V.-vel. (Különben lesz kommunista és szocdem jelölt is.)

És óriástüntetés lesz december 16-án a József nádor téren. A Szabad Oktatást és az Egymillióan az internetadó ellen Facebook-csoportok közösen szervezik a karácsony előtti várható legnagyobb tüntetést, amelyhez eddig a köznevelési törvény ellen tiltakozó Hívatlanul Hálózat, a Magyartanárok Egyesülete, a Történelemtanárok Egyesülete, a Rosta (Rokkant Számkivetettek Társasága) Rokkant Mozgalom és a Demokratikus Nevelésért és Tanulásért Közhasznú Egyesület is csatlakozott.

Figyelmébe ajánljuk

Post mortem

Az egész világot megrázó szörnyűségeknél gyakran előkerül a tettes ízlése – nem akarjuk elhinni, hogy egy átlagos ember is követhet el borzalmas dolgokat, keressük a furcsaságokat, az előjeleket, amelyeknek gyanúsnak kellett volna lenniük.

A szellemek ereje

  • - turcsányi -

Johnny Lobónak nehéz élete volt. Már a háború korai szakaszában megjárta Vietnamot, s hazatérve polgárjogi harcosnak állt; az indiánok jogaiért küzdött.