Falus Ferencet csak az extraklasszis Horváth Csaba nem tudta megemészteni

  • narancs.hu
  • 2014. augusztus 5.

Hírnarancs

A volt tiszti főorvos kész nekimenni Tarlósnak. Aki pedig Vitézyt hajítaná ki. De hogy Vitézy kit? Feltesszük, nem a miskolci szegényeket. Bár őket is elkezdték ma kihajtani, hiszen kell a hely a stadionnak. Ez történt kedden.

Minden jel arra mutat, hogy Falus Ferenc, korábbi tiszti főorvos lesz a baloldali ellenzék közös jelöltje Budapesten, akit bedobnak Tarlós István ellen. Falus a Facebookon ma már azt írta: „Készen állok a megmérettetésre.”

Egyelőre csak az MSZP – egész pontosan annak egy Horváth Csaba nevű tagja – hisztizik, de baromira meg lennénk lepve, ha ebben a városban még egyszer H. CS. lenne a főpolgármester-jelölt. A dolog vele tuti bukó, ezt valószínűleg egyedül csak ő nem látja. Horváth még Mesterházynál is gyengébb ötlet volna, az már az egyéni problémája – amint azt a hvg.hu megírta –, és Horváth azért is teperhet, mert hamarosan semmi pozíciója nem lesz. Milyen kár lenne az!

Falusról már készítettek is egy gyors portrét.

Tegnapi híreinkbe már nem fért bele, de megvan a felosztás az ellenzék közt Budapesten. Íme:

Ahol az MSZP-nek, a DK-nak és az Együttnek is lesz jelöltje (bukó kerületek): I. (Budavár), II., VIII. (Józsefváros), XII. (Hegyvidék), XVI., XXII. (Budafok–Budatétény), XXIII. (Soroksár)

MSZP: IV. (Újpest), XI. (Újbuda), XIII. (Angyalföld–Lipótváros), XVIII., XIX. (Kispest), XX. (Pesterzsébet)

DK: VII. (Erzsébetváros), X. (Kőbánya), XV. (Rákospalota), XVII. (Rákosmente), XXI. (Csepel)

Együtt–PM: III. (Óbuda), V. (Belváros), VI. (Terézváros), IX. (Ferencváros), XIV. (Zugló)

Maradjunk még egy kicsit a fővárosban! Vitézy Dávidot állítólag hamarosan kipenderítik a BKK-ból. Az origo.hu írt erről. A lényeg az, hogy Tarlósnak már két éve elege van a fiatal Vitézyből, és ha főpolgármester marad, úgy tuti, hogy menni kell Vitézynek, mert már két éve nem igazán szíveli a befolyásos családtagokat maga mellett tudó csávót.

És most irány Brüsszel! Többet tett félre, mint amennyit keresett, így az egyik leggazdagabb állami vezető lett tíz év uniós parlamenti képviselőség után Glattfelder Béla – a sztorit a Blikk hozta. Mekkora arc! A májusi választás után hazatérő és július óta a gazdasági tárcánál államtitkárként dolgozó fideszes politikus a vagyonbevallásában 223 millió forintos megtakarításról számolt be, nála csak Pintér Sándor belügyminiszternek és a korábban ügyvédként dolgozó Berke Barna igazságügyi államtitkárnak van több pénze. De hogy csinálta? Tipp? Valaki?

Két nyomozás is indult ma. A korábbi hír szerint a budapesti izraeli nagykövet bejelentése nyomán a rendőrség uszítás gyanúja miatt indított nyomozást a hétvégén Érpatakon történt akció miatt. Mint az ismert, Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármester az „izraeli szabadkőműves terrorállam népirtása” ellen szervezett tiltakozást falujában. A tüntetésen egy hóhérjelmezes figura felakasztott két bábut. Az egyik arcát Simon Peresz izraeli elnökről, a másikét Benjamin Netanjahuról, az ország miniszterelnökéről mintázták. A performansz ellen a Külgazdasági és Külügyminisztérium is tiltakozott.

Sikkasztás gyanúja miatt nyomoz a rendőrség a norvég civil pénzeket kezelő Ökotárs Alapítvány ellen – írja a 444.hu. Azt írják még: szintet lépett a hazai civileknek a Norvég Civil Támogatási Alap keretéből támogatást osztó magyar konzorcium vezetői elleni fellépéssorozat: az Ökotárs Alapítvány munkatársai múlt hét csütörtökön levélben értesültek arról, hogy az V. kerületi rendőrkapitányságon sikkasztás bűntettének gyanúja miatt eljárást folytatnak. Mivel egyelőre még csak az adatgyűjtés történik, a nyomozás hivatalosan ismeretlen tettes ellen folyik, de adatokat és információkat az Ökotársnak kéne átadnia. Micsoda patkánykodás ez, de tényleg!

Akárcsak ez: megkezdődött kedden a miskolci számozott utcák kilakoltatása – közölte a Roma Sajtóközpont. Elsőként egy mozgáskorlátozott asszonyt és egy kisgyermekes családot tettek utcára. A városvezetés ezt a városrészt azért akarja felszámolni, hogy helyet csináljon a közeli stadion parkolójának. Az egyik kilakoltatott, Szamkó Józsefné éppen a tanfolyamon volt, amikor a szomszédok értesítették, hogy a városi ingatlankezelő emberei ürítik a lakást. A nyolc hónapos kisgyereket nevelő asszony sokkot kapott, mert állítása szerint semmilyen értesítést nem kapott a kilakoltatásról. Valami ilyesmiről szólhat az illiberális demokrácia!

Figyelmébe ajánljuk