Zuhanások szerdán

  • narancs.hu
  • 2014. augusztus 6.

Hírnarancs

Megint mélyponton a forint, Schiffer András sem kér a liberális demokráciából, meghalt Bajor Imre. Híreink.
false

Az eurózónába induló honfitársaink számára nem (sem) éppen jó hír, hogy 317 forint volt ma azeuró, ami két és fél éves mélypontnak számít. A forintgyengülés egyik oka állítólag, hogy magyar államkötvények tulajdonosai próbáltak izomból eladni, a másik pedig az alacsony jegybanki alapkamat.

Jelenlegi állás szerint az MSZP csak akkor hajlandó valóban beállni Falusi Ferenc főpolgármester mögé, ha a DK és az Együtt az önkormányzati választások előtt egy kicsit visszább húzódik kialkudni vélt pozícióiból. A követelések listája itt olvasható. Így aztán még simán össze is veszhetnek a felek, a tehetségük legalábbis megvan hozzá.

Schiffer András az Inforádióban emlegette a liberális demokráciát – sajnos, amint az Uj Péter 444-es összefoglalójából kiderül, negatív értelemben. A lib. dem. az LMP vezére szerint nem akadályozta meg a politikusok lopását, a függést a külföldtől, és az emberek egymástól való elidegenedését, de a cél nem az orbáni rendszer, hanem egyfajta ökoszociális jogállam. (Normális ember számára persze a cél ilyen beszédek után mégis inkább az első kocsma, de félre a tréfát, hisz nekünk igazán nem kell kétszer mondani, hogy az alkohol öl + butít & nyomorba dönt.)

Elhunyt Bajor Imre. A leginkább a Heti Hetesből, illetve a Szomszédokból ismert színész-komikus hosszabb ideje súlyos betegséggel harcolt. 57 éves volt.

A Magyar Narancs egy kifejezetten törpe, ám hangos kisebbsége pedig Marilyn Burnst (1949–2014) gyászolja: a Texasi láncfűrészes mészárlás sikolykirálynőjét – stílszerűen – texasi otthonában érte a halál.

Figyelmébe ajánljuk