Orbán lakása és a poloskák

  • narancs.hu
  • 2016. március 31.

Hírnarancs

Meghalt Kertész Imre, Krencsey Mariann és Zaha Hadid. Terrorellenes intézkedések jönnek. Nem lesz Mádl Ferenc út. Juhász Péter, Mundruczó Kornél és a poloskák.

Magyarország a terror ellen

Lázár beszélt a kormány terrorellenes intézkedési tervéről: hétfőn üléseznek, és fő napirendi pontként tárgyalják az intézkedési tervet. Ezt előzi majd meg a belügyminiszter vezetésével kezdődő tárgyalás a kormánypártok és ellenzéki pártok között. Lázár elmondta, hogy a kormány az Iszlám Állam Európának és Magyarországnak küldött fenyegetését komolyan veszi, nem becsüli alá, mindent megtesz, hogy garantálja az ország biztonságát. Lázár szerint titkosszolgálati információk is megerősítik a migránsok és a terrorizmus közötti összefüggést. Még jó…

Szóba került a Liget-projekt is, ugyanis Lázár szerint az, hogy a Liget állapota ideális, az erősen barokkos túlzás. Halkan csak annyit kérdeznénk, ki mondta, hogy ideális a Liget állapota? És mióta jelent egyet a zöldterület védelmezése, a múzeumnegyed elleni kiállás a jelen állapotok üdvözítésével? De Lázár szerint csúnya emberek azok is, akik a vasárnapi boltzárat támadják, mert azok valójában több ezer munkavállalót támadnak, méghozzá személyesen. És hát, persze, hogy kudarc volt a fideszes miniszter szerint a szerdai tanártiltakozás, mit is mondhatott volna.

A közpénz közpénz marad

Ki nevet a végén?

Ki nevet a végén?

 

Alkotmányellenesnek találta az Alkotmánybíróság két pontban is a jegybanktörvény március 1-jei módosítását, ezért a jogszabálytervezet nem hirdethető ki – írja az Index. Az AB kiemelte, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) közfeladatot lát el, és kizárólag közpénzzel gazdálkodik, ezért az átláthatóság és a közélet tisztasága érdekében a nyilvánosság előtt elszámolással tartozik. A testület szerint ha a Magyar Nemzeti Bank nem gazdasági társaságot, hanem alapítványt hoz létre, az oda juttatott közpénz a jogalkotó érvelésével szemben az állami vagyon része marad. Ennek megfelelően a rá vonatkozó adatok közérdekből nyilvánosak, a nyilvánosság számára megismerhetőknek kell maradniuk.

Zöld utat kapott a postatörvény

Elutasította ugyanakkor az Alkotmánybíróság a postatörvény visszamenőleges hatályú módosításával kapcsolatos kifogást, Áder Jánosnak így alá kell írnia a törvényt – írja szintén az Index. Bár az államfő vétója szerint sérül a jogállam és a jogbiztonság, ha a postára vonatkozó, korábban indult közérdekű adatigénylési perek során az időközben elfogadott új szabályokat kell alkalmazni. Ezt azonban az AB nem látta megalapozottnak, szerintük csak akkor sérülne a jogbiztonság, ha a törvény által érintett adatok körével kapcsolatos változás hátrányosan érintené az adatigénylőket, ez azonban nem áll fenn, a hozzáférhető adatok köre nem szűkül.

Kösz, fideszes polgármesterek…

Lesújtott a Magyar Idők publicistája a Mádl Ferenc út meghiúsulása miatt, kapott is a pofájára rendesen Pokorni Zoltán mellett Hoffmann Tamás és Nagy Gábor Tamás is. „Tehát két kétharmados Fidesz-győzelem után az SZDSZ-es Göncz Árpádról, akinek megítélése finoman szólva is ambivalens, minden gátlás nélkül el fognak nevezni egy területet. Nem lesz ellene petíció, éhségsztrájk, utcai önfelgyújtás vagy zavargás. A polgári Magyarország köztársasági elnöke azonban nem érdemel meg egy utat.” Marad a BAH-csomópont, kész, passz.

Juhász Péter kitálalt Orbán lakásügyéről

„Orbán százszoros áron adta el a belvárosi önkormányzati lakását, amit kapcsolatai révén szerzett. Több mint 60 milliót kaszált rajta. Lévai Anikóval szereztek egy belvárosi 4 szobás lakást bérletbe. Két gyerekkel kiutaltak nekik egy 135 négyzetméteres, 4 szobás lakást.”  De Orbánék pár évvel később már nem lakták a lakást, hanem kiadták 1000 dolláros bérleti díjért – állítja Juhász az Átlátszó információira hivatkozva. Juhász hozzátette, „Orbán már akkor saját gazdagodására használta fel politikai kapcsolatait.” Eddig sem a Miniszterelnökség, sem a Fidesz nem reagált Juhász posztjára.

Bepoloskázták az MTVA-vezért

false

Rejtett lehallgatókészüléket találtak kedden az MTVA székházában Vaszily Miklós megbízott vezérigazgató és operatív vezérigazgató-helyettes tárgyalójában – értesült az Index. A poloska miatt bejelentést tettek a rendőrségen, a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai átvizsgálták a helyszínt. Valaki nagyon kíváncsi, mi folyik a közmédia háza táján…

(Vaszily Miklós pályafutásáról itt írtunk részletesen.)

Mundruczó Hollywoodba megy?

Bradley Cooper főszereplésével tervezett mélytengeri sci-fit rendezhet Mundruczó Kornél Hollywoodban Max Landis forgatókönyvéből – Deeper címmel –, ha valamelyik stúdió lecsap a filmtervre – írja az Origo Filmklub. A Deeper elkészültét Mundruczó párhuzamosan futó európai projektje némiképp hátráltathatja, ha stúdiógazdára talál, amire kis híján 700 millió forint gyártási támogatást kapott a Filmalaptól. Május elején kezdődik a magyar–német koprodukcióban készülő A felesleges ember forgatása, ami egy különleges képességű fiú és egy orvos barátságáról szól majd, akik a migrációs válság közepén találkoznak.

Meghalt

életének 86. évében, hosszú betegség után Kertész Imre Nobel-díjas író.

false

Virrasztást tartanak ma este 8-tól éjfélig a Petőfi Irodalmi Múzeumban, felolvasással búcsúznak olvasói és írótársai Kertésztől.

Nincs többé

Zaha Hadid. Kedvenc brit sztárépítészünk 65 éves volt.

false

Figyelmébe ajánljuk