Gyurcsány békülne, de ez mindenkit hidegen hagy

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. márc. 05., 19:33
kommentek
6
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Párttá alakul a Momentum Mozgalom, Gyurcsány ajánlatot tett az MSZP-nek, az Independent pedig címlapon közöl cikket a magyar katonák kegyetlenségeiről. Hétvégi hírek.

Új kezdet

Már egy ideje mondogatták, de szombaton hivatalosan is bejelentette a Momentum Mozgalom, hogy szervezetük párttá alakul, és indulnak a 2018-as választásokon. A hétvégi kongresszuson további egy évre választották meg Fekete-Győr Andrást, aki a 24.hu-nak úgy fogalmazott, történelmi felelősségüknek tartják, hogy Magyarország velük fejezze be a rendszerváltást. A párttá alakulás hírére az LMP és a Liberálisok mellett Gyurcsány is reagált. A DK vezetője örül a Momentumnak, azonban kihívásként tekint rájuk. A fiatal szervezet viszont határozottan kijelentette, hogy ők nem örülnek Gyurcsánynak. Véleménycikkünket lásd itt!

Külön, mégis együtt

false

 

Fotó: MTI

Szombaton tisztújított a DK, és ennek örömére a már korábban elnökké választott Gyurcsány Ferenc programbeszédet tartott. Gyurcsány visszavett a karcosságból évértékelőjéhez képest, most nem esett neki sem Orbánnak, sem az MSZP-nek, sőt együttműködési ajánlatot fogalmazott meg. A DK elnöke a szocialistákkal külön listát, de közös jelölteket szeretne a 2018-as választásokon.

„Nincs harag, nincs sértődés, nincs féltékenység, felelősség van” – mondta. A volt miniszterelnök ugyan nem szólt be név szerint Botkának, de az ajánlattétel előtt finoman célzott rá, hogy a szegedi polgármester azért „verheti a mellét”, mert 2002 és 2010 között Gyurcsányék számos fejlesztést vittek véghez, és úgy véli, hogy a korábbi közös munka eredményeit nem kellene kidobni az ablakon. Részletek itt.

Botka nagyban tesz Gyurcsányra

Az MSZP miniszterelnök-jelöltjét nem hatotta meg Gyurcsány békülési kísérlete, ugyanis nem sokkal az együttműködési ajánlat elhangzása után Botka azt mondta az Indexnek, hogy egyáltalán nem kíván foglalkozni a DK-val, amelyet „liberális kispártnak” nevezett, majd hozzátette, a következő hetekben az új baloldali program népszerűsítésén fog dolgozni.

Barátok közt

A Szijjártó Péter külügyminiszter egyik közeli ismerőse, Kuna Tibor tulajdonában lévő Young & Partners Kft. nyerte el az idei vizes világbajnokság rendezvényszervezési jogát – jelent meg a Tenders Electronic Daily (TED) oldalán. A megbízás áfa nélkül kétmilliárd forintba kerül.

Verik a menekülteket a magyar határon

Képünk illusztráció

Képünk illusztráció

Fotó: MTI

Több külföldi újság is riportot közölt a magyar határon uralkodó állapotokról. Az Independent például címlapon hozza néhány bántalmazott menekült történetét – szúrta ki a hvg.hu. A brit lap szerint a magyar katonák verés közben fotókat is készítettek magukról, illetve az áldozatokról. Az egyébként nem újdonság, hogy bántalmazzák a magyar határra érkező menekülteket, viszont a svéd Aftonbladet oldalán megszólaló Andrea Contenta, az Orvosok Határok Nélkül nevű segélyszervezet koordinátora arról beszél, hogy a belgrádi kórházakban megugrott azon menekültek száma, akiket összeverve, kutyaharapásokkal tarkítva küldenek vissza a magyar katonák – áll a 444.hu fordításában.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. márc. 05., 19:33
kommentek
6
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 6
  Hofipisti
  2017. március 06., hétfő 20:40
  Ugyanezt a játékot Mesterházy már 2013 őszén - a csúcspont az okt. 23.-i tüntetés volt a Műegyetemnél - egyszer eljátszotta. Az eredmény ismert, azóta is fizetjük, s ha jól tippelem, s így megy tovább, akkor - ha elég hülyék, és itthon maradnak - unokáink is fizetni fogják. Gratulálok az MSZP-nek! Minden dicséretet megérdemelnek. Szavazatot annál kevésbé!
 2. 5
  Cyrano
  2017. március 06., hétfő 14:46
  yoyo: a meglátásod hibátlan.
  Kösz.
 3. 4
  yoyo
  2017. március 06., hétfő 14:05
  Cyrano, ami most zajlik, az már a 2018 utáni időszak terhére megy.
  Nem zárom ki teljesen, hogy a következő év során ne történhetne valami, amibe belebukik a fidesz, de az előzmények nyomán itt az ellenzéknek "saját jogon" nincs semmi esélye.

  A dráma, hogy már a 2022-es választási győzelemhez is lemaradásban van a - mondjuk így - demokrata oldal.

  A fidesz ellenzékének talán legelcseszettebb gyakorlata, hogy emberemlékezet óta semmi mást nem tesz, mint mindig az épp aktuális helyzetre próbál megkésve és ötletszerűen reagálni. Igazából ennek az előzményei messze a 2010-es összeomlás előttig visszanyúlnak.

  Ez a gyakorlat, ha valaki elég eltökélt és rátermett, az idők végezetéig folytatható, kicsit a szenvedélybetegek leszokási igyekezetére emlékeztet, minden nap egy fogadkozás, és minden másnap egy kudarc. És mindig mindenki mindenkit hibáztat.

  Az ilyen végtelen történeteket egy módon lehet meghaladni: ki kell belőlük lépni.

  Úgy néz ki, ezek a pártok erre képtelenek.

  Régi mantrám az is, hogy nagyon nagy tévedés azt gondolni, itt majd jön egy új párt, egy új karizmatikus vezető, és az majd korrigálja, rendbehozza az országot.
  Az intézményes korrekciók szart se fognak érni, ha az ország népe lélekben, reflexeiben, mintáiban megmarad horthy és kádár és orbán népének.

 4. 3
  Világos
  2017. március 06., hétfő 10:59
  A győztes párt alakithat kormányt. Ha ez közös lista lesz a közös listás.
  Az osztogatás békétlenség nem nyerő. Őnrkik jobban kell ehhez érteni.
  Akinek jó ez ami most van, mérje meg a lázát.
 5. 2
  rworse
  2017. március 06., hétfő 10:19
  Az szép lesz, ha (megint) beigazolódik, hogy a magyar rendfenntartók hatalmaskodásra használják a feladatkörüket. De gondolom, Révész Máriusz nem járt éppen véletlenül a környéken.
 6. 1
  Cyrano
  2017. március 05., 22:23
  Remek. Remélem Botka ugyanilyen bátran vállalja a felelősséget a 2018-as bukásért is. És azért, hogy az mszp végleg eltűnik.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Hírnarancs

Lemaradt a napi hírekről? Ne csüggedjen! A HírNarancs minden este lakásába szállítja a legfontosabbakat.

Hírnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk