A főnök beszéde – Hiába takarítottak Orbán után

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. márc. 03., 19:03
kommentek
5
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A botrányos Orbán-szöveg egy orwelli átalakulás után most éppen eredeti változatában olvasható a kormany.hu oldalon. Jön a 9 osztályos általános, de egyelőre nem jön Jordán Tamás újbóli színházi igazgatósága.

Dupla csavar

Tovább dagad a kormányfő rasszista kijelentése miatti botrány. A csütörtöki kormányinfón Lázár János kancelláriaminiszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő egyértelműen tagadta, hogy Orbán Viktor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara keddi évadnyitóján etnikai homogenitásról beszélt volna, bizonyítékként lobogtatva a beszéd leiratát. A teljes szöveg március 1-jén került fel a kormany.hu oldalra, amelyben az etnikai homogenitást kulturális homogenitásra írták át. A beszédről készült videófelvételek azonban egyértelműen cáfolják e leirat valóságtartalmát.

false

 

Fotó: Illyés Tibor/MTI

Később Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője közölte, hogy egész egyszerűen „elírták” a dolgot, Lázár János pedig technikai hibának nevezte a malőrt. A Hír Tv munkatársának a következőt nyilatkozta: „Úgy tudom, hogy a miniszterelnök úr titkársága ma elnézést kért a hibáért, ami a leírt szövegben benne volt. Én is csak annyit tudok mondani, hogy ez egy technikai hibának az eredménye. A szöveg tartalmát érdemben szerintem nem befolyásolja, ugyanis a szöveg két dologról szól: szeretnénk Magyarországot fölértékelni, és úgy gondoljuk, hogy ha Magyarország társadalmát illetően a kulturális hagyományait megtartja, és nem alakul ki egy párhuzamos társadalom Magyarországon más nyugat-európai országokkal ellentétben, akkor ez értékesebbé teszi hazánkat.”

Ha egy üzlet beindul

Mészáros Lőrinc megvásárolta az Opimus Press Nyrt. 16,9% tulajdonrészét, tovább erősítve ezzel médiapiaci befolyásoltságát – írja a hvg.hu. Rajta kívül a Konzum Management Kft. szerzett még 14 százalékot – melynek anyacégébe, a szintén tőzsdén jegyzett Konzum Nyrt.-be egy héttel korábban vásárolta be magát Mészáros. A hír bejelentése előtt mind a Konzum-, mind az Opimus-részvények kereskedését felfüggesztették a tőzsdén; erre azért volt szükség, mert az egy héttel ezelőtti vásárlás nyomán a Konzum-részvények árfolyama 67%-kal emelkedett.

false

Korábban a tőzsdei cég tulajdonában lévő Opimus Press vette meg a Népszabadság kiadóját, a Mediaworksöt, valamint 12 megyei napilapot magába foglaló Pannon Lapok Társaságát. A Népszabadság működését gazdasági okokra hivatkozva októberben egyik napról a másikra függesztették fel. Az ügylet kapcsán már akkor felmerült Mészáros neve, azonban szerepét eddig tagadták. Mészáros Lőrinc decemberben vásárolta meg az Echo Tv-t is.

9 osztályos általános

Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter bejelentette, hogy a legutóbbi kormányülésen döntöttek a 9 osztályos általános iskolai rendszer bevezetéséről – írja a 444.hu. Balog a szakmai rendezvényen hangsúlyozta, hogy a bevezetést komoly társadalmi vita fogja megelőzni. A tervek között speciális tanulmányi program van, de arról még viták zajlanak, hogy négyéves óvoda, ötéves alsó tagozat vagy 3+3+3 éves általános iskola lenne-e a jó megoldás – tette hozzá.

A nagy találkozás

Angela Merkel a tervezettnél korábban, már március 14-én találkozik Donald Trumppal Washingtonban – írja az MTI német kormányzati forrásokra hivatkozva. Donald Trump hivatalba lépése óta a német–amerikai kormányzati viszony hűvös. Angela Merkel és kormányának tagjai az új washingtoni vezetéssel kapcsolatban rendre a közös értékek és a többoldalú, multilaterális együttműködés fontosságát hangsúlyozzák.

A nagy találkozás - Angela Merkel és Donald Trump

A nagy találkozás – Angela Merkel és Donald Trump

 

Németországnak a politikai kapcsolatok mellett a német–amerikai gazdasági viszony változásának lehetősége okoz fejfájást Donald Trump elnöki tevékenysége miatt. Az aggodalmak már januárban felerősödtek, amikor Trump idejétmúlt szövetségnek nevezte a NATO-t és azt mondta, nem foglalkoztatja, hogy erős-e vagy gyenge az Európai Unió, továbbá kilátásba helyezte, hogy 35 százalékos védővámmal sújtják a német autóipart. A gazdasági kapcsolatok átalakulása azért jelentős ügy Németországnak, mert gazdaságának egyik fő húzóágazata az exportra építő ipar, és az Egyesült Államok az egyik legfontosabb külkereskedelmi partnere.

Jordán Tamás újra pályázik a Weöres Sándor Színház igazgatói posztjára

Csütörtök este több száz fős szimpátiatüntetés zajlott a szombathelyi városháza előtt, miután a szinhaz.hu oldalon megjelent közlemény tudatta, a szombati közgyűlésben nem kapott többséget az alapító-igazgató Jordán Tamás pályázata, így új pályázatot írnak ki a Weöres Sándor Színház vezetésére. „Nem vagyok keserű, inkább szétfeszít az öröm, hiszen az a szeretetözön, amit a közönségtől és a kollégáktól kapok, ez az érzés szinte ledönt a lábamról, számomra most ez a legfontosabb” – mondta a Kossuth-díjas művész a történtekről.

Azzal, hogy új pályázatot írnak ki, bizonytalanná válik a következő évad tervezése, például nem lehet szerződéseket kötni. Emiatt színészek távozhatnak a társulattól, és azt sem lehet garantálni, hogy a közönség által megszeretett rendezők nem kötelezik el magukat máshová. „E helyzetből csak úgy lehet jól kijönni, ha meghosszabbítják a kinevezésem a szezon végére” – válaszolta az MNO munkatársának a direktor, aki a kiírandó új pályázaton mindenképpen indul a posztért. Jordán Tamással készült interjúnkat itt olvashatja.

„Senki sem kerülheti ki a politikát” – Jordán Tamás a szombathelyi igazgatóválasztásról

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. márc. 03., 19:03
kommentek
5
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 5
  Imre Hosszu
  2017. március 05., 17:19
  Semmi nem történik attól hogy USA.-ban korrupciós ügyben negatív értelemben nyilatkozat jelent meg a Magyar Köztársaság rol. Itthon is tudjuk hogy pl . Matolcsy György simán ellopott 267 milliárd forintot a közös kasszabol. Véletlenül pont láttam hogy Vona ezt Orbán Viktor szemébe mondta hogy azért tűri mert vagy korrupt vagy gyáva. Tehát mondjon le.! Azután nem tudom mi történt..Erre mit lehet mondani. ?
 2. 4
  szegedi789
  2017. március 04., szombat 13:43
  Nem is kellett "hiába takarítani" a főnök körül ... Maga a főnök szeret kupacokat elhelyezni a közbeszédben, amik körül majd önhatalmúlag gyakorolhatja szlalomozva a labdavezetést ... Neki ez a politika ...
 3. 3
  Cheyenne
  2017. március 04., szombat 12:06
  Igazából muzulmánozásról szól, de szándékosan olyan beszédmódban, hogy az arra érzékeny hívő zsidózásnak ésvagy cigányozásnak is érthesse. Tömegpártos aranyközépee húzó szalonnácizmus, egyenesen a Netanjahu mellől szerződtetett Finkelsteintől: Buzizni, zsidózni, muzulmánozni, csak keményen, és a haza narancsfényre derül.
 4. 2
  rworse
  2017. március 03., péntek 22:37
  Az Orbán cigányozásáról készült videófelvételt megtekintők pedig találkozhatnak a kérdéssel: "A saját fülednek hiszel, vagy nekem?"


  Egyébként érdekes, hogy mindenki érti, cigányozásról szól a dolog, nem például zsidózásról - vagy szlávozásról, örményezésről...
 5. 1
  szegedi789
  2017. március 03., péntek 20:38
  1. Etnikaihomogenitásozás szövegértési nehézségekhez/hazudozáshoz vezethet . És talán a makacs vízkővel is elbánik.

  2. Csak szegény fidesz hívő félre ne értse a homogenitásozást, mert jaj lesz akkor a kommunikációs offenzívának, pillanaturalásnak ... A kúúútúra meg komcsi találmány. Ezt minden kúúútur homogén tudhassa ... Vagy az etnika ?
  Na, ezért kell a napi hívószónál bezavarni ...

  3. Orbán még soha nem maradt csöndben. És soha nem fogalmazott nem félreérthető módon. Tehát a hír önmagában inkább a csönd lenne, vagy egy értelmes, nem félreérthető mondat. Nix csurkizmus, nix nacionalista handabanda.

  4. Párhuzamos társadalom : Felcsút.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Hírnarancs

Lemaradt a napi hírekről? Ne csüggedjen! A HírNarancs minden este lakásába szállítja a legfontosabbakat.

Hírnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk