Mikor fagy be a Nílus? – Rogán Antal újra a rezsicsökkentésen dolgozik

  • narancs.hu
  • 2013. december 13.

Hírnarancs

Péntek van, tizenharmadika, ezért sem közölnénk nagyon rossz híreket.

Nehéz eldönteni, hogy például a kairói havazás jó vagy rossz, kis színes vagy nagy fehér? Ami biztos, hogy Egyiptom fővárosában 112 éve nem esett a hó, amit egyesek biztosan a világvége nyitányaként értékelnek, és ismerve a helyi öltözködési és fűtési viszonyokat, nem is biztos, hogy akkora hülyeséget beszélnek. Van azonban jó oldala is a meteorológiai meglepetésnek: életre szóló élmény lehet a kairói gyerekeknek a hólabdázás.

„A német gazdaságnál is gyorsabb ütemben bővül a következő két negyedévben a magyar gazdaság.” Ezt Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke mondta Pécsen, nem is akárhol, a „baranyai gazdasági társaságok 2012-es adóbevallási adatai alapján elkészített top 100-as listát bemutató rendezvényen”, úgyhogy lassan a monitort nyomja keblünk a büszkeségtől.

false

 

Fotó: MTI – Soós Lajos

 

Az MSZP elnöke Székesfehérváron mutatta be a párt Fejér megyei jelöltjeit, és arról is biztosította az egybegyűlteket, hogy 2014-ben győzni fognak. Mesterházy Attila a jelöltek bemutatásán túl ismertette a párt legújabb kampánystratégiáját, mely szerint „személyes és az internetes, közösségi kommunikációra építik a kampányukat, mivel nincs akkora médiafelületük, mint a Fidesznek”. Kiderült az is, hogy a „kampányuk egyik része a kormány tévedéseire, hibáira hívja fel a figyelmet, míg a másik része arra, hogy mit csinálna az MSZP másképp, és kik lehetnek politikájuk nyertesei”.

Erre mi is kíváncsiak lennénk!

Mint ahogy arra is, hogy mikor lesz már végre ingyenfűtés, ingyenvilágítás. Orbán Viktort hallgatva egyszerűen nem gondolhatunk másra, mint hogy a Kánaán kapujának küszöbén toporgunk, már tényleg csak egy pici erőgyűjtés kell, hogy berúgjuk, mint valami kocsmaajtót. De mit is mondott Orbán? Hát azt mondta –  méghozzá a Polgári Magyarországért Díj átadási ünnepségén –, hogy közeleg a harmadik rezsicsökkentés. Nem is akárhogy. A Fidesz honlapja beszámolójában a következőt írja: „Nem is fogunk megállni, két sikeres rezsicsökkentés után érdemes meglépnünk a harmadikat is – jelentette be a  miniszterelnök, hozzátéve: Rogán Antal frakcióvezető már dolgozik is rajta.”

Márpedig, ha Rogán Antal dolgozik rajta, akkor itt olyan rezsicsökkentés lesz, hogy a végén az áramszolgáltatók fizetnek nekünk. Csak győzzük kivárni. De addig azért az utolsó kapcsolja le a villanyt.

Figyelmébe ajánljuk

A MÁV finanszírozza az elavult iparvágány karbantartását a kínai cég számára

Vácon a gödi Samsung SDI-nak is dolgozó kínai hatterű CECZ cégcsoport az év elején jelentette be, hogy szeretné, ha a város déli részén lévő, mintegy húsz éve nem használt iparvágányt újra üzembe helyeznék. Úgy tűnik, kérése meghallgatásra talált: a munkálatok megelőzték a kormányhivatal és az önkormányzat közös bejárását. A karbantartás költségét a MÁV állja.