Mit végzett Lázár Londonban?

  • narancs.hu
  • 2014. május 29.

Hírnarancs

Reggel Lázár, délben Mesterházy, délután Orbán. De kit hoz az este, s kivel töltjük az éjszakát? Csütörtöki hírek.

Vérlázító részletek derültek ki tegnap Lázár János külföldi utazásairól abban a perben, amit az Origo munkatársa indított. A Miniszterelnökség jogi képviselője ugyanis kénytelen volt elárulni, hogy igazából kétfős delegációk – vagyis Lázár János és egy társa – vettek részt azon a három utazáson, amelyeken összesen közel kétmillió forintos szállodaszámla keletkezett. Az Origo kiszámolta, hogy Lázárnak és társának szállása átlagosan közel 250 ezer forintba kerülhetett éjszakánként, noha ennek töredékéért is ötcsillagos szolgáltatást kaphattak volna, arra viszont nem derült fény, ki volt a luxusban osztozó útitárs, ugyanis a Miniszterelnökség csak annyit volt hajlandó közölni, hogy Lázárt „közszolgálati alkalmazott” kísérte.

Szemünk sem rebbenne, ha megtudnánk, hogy a miniszterelnöki miniszter valamely családtagja lenne az a bizonyos közszolgálati alkalmazott, ám annál meglepőbb Lázár mai válaszlépése. A száguldó közszolga ugyanis ahelyett, hogy – szokása szerint – a képünkbe vágta volna, hogy ez „jár neki”, azt közölte, hogy állja a korábbi cechet.

„Úgy döntöttem, hogy lemondok a számomra törvényben biztosított utazási költségtérítésekről” – írja közleményében, még jó, hogy azt nem teszi hozzá, hogy a pénzt az árva gyerekeknek ajánlja fel. Rossz, aki rosszra gondol, mégis, e gesztus nyomán még inkább kíváncsiak lennénk a milliós kiküldetések további részleteire. Csak nem shoppingolni volt például Londonban a fácánölő? És ugyan még mit intézett, ha már ott volt?


Délelőtt még ezen gondolkodtunk, ám délben hirtelen lemondott Mesterházy Attila.

Mindenről. A frakcióvezetői posztjáról is.

A nol.hu forrásai szerint Mesterházy számára akkor lett világos, hogy vége a játéknak, amikor tegnap Horváth Csaba is ellene fordult, és bejelentette, hogy nem támogatják az elnöki poszton.

Mindenesetre van abban valami, és sok mindent elárul az MSZP kommunikációjáról, hogy a párt honlapján még késő délután is csupán azt a mai keltezésű hírt olvashattuk, amely szerint a bíróság megszüntette a Mesterházy Attila ellen indított szabálysértési eljárást.

false

Fotó: MTI

Rugózhatnánk még egy kicsit az MSZP-n, ám délután Orbán Viktor megmondta, kik lesznek a kormánytagok. Semjén Zsoltot tárca nélküli miniszternek, Pintér Sándort belügyminiszternek, Balog Zoltánt az emberi erőforrások miniszterének, Fazekas Sándort földművelésügyi miniszternek, Hende Csabát honvédelmi miniszternek, Trócsányi Lászlót igazságügyi miniszternek, Navracsics Tibort külgazdasági és külügyminiszternek, Varga Mihályt nemzetgazdasági miniszternek, Seszták Miklóst nemzeti fejlesztési miniszternek, Lázár Jánost pedig a Miniszterelnökséget vezető miniszternek javasolja kinevezni, márpedig ha ő javasolja, akkor ezek ki is lesznek nevezve. Új fiú csak kettő van: Seszták és Trócsányi, egy KDNP-s képviselő meg a korábbi párizsi követ. Köpni-nyelni nem tudunk a meglepetéstől!

De elég a pártelnökökből, hiszen a magyar televíziózás lápvidéke is felböfögött egy derekasnak szánt hírt. A Bors online közölt cikket arról, hogy szobor készül Hajdú Péterről és Sarka Katáról. Na nem azért, mert bárki művésznek magától eszébe jutott volna ilyesmire vetemedni, sokkal inkább arról van szó, hogy a szánalmas önreklámozást sokadszorra is a bulvármocsár pünkösdi rózsájába, a jótékonykodásba csomagolják. A remekműveket ugyanis később elárverezik, a bevételből pedig a Tűzoltó utcai Gyermekklinikát támogatnák. Arra azért kíváncsiak lennénk, hogy a modelleket leszámítva akad-e bárki is ma Magyarországon, aki egy buznyákot is kifizetne ilyen szobrokért?

Ukrán vonatkozású hírünk rendhagyó módon nem vérről és könnyekről szó. Hollywoodban egy Vitalij Szedzsuk nevű, hülyeségéről híres ukrán tévés odaugrott Brad Pitthez, és szájba vágta. A színész visszaütött, Szedzsukot elvitte a rendőr. Kiegyeznénk azzal, ha holnap is csak efféle ukrán konfliktusról kellene beszámolnunk.

Figyelmébe ajánljuk