Hogyan csináljunk kétharmadot?

  • narancs.hu
  • 2014. május 27.

Hírnarancs

Az Emberi Jogok Európai Bírósága első fokon úgy döntött, a magyar hatóságok megsértették Baka András legfelsőbb bírósági elnök tisztességes eljáráshoz és a véleménynyilvánításhoz fűződő jogait. Baka 2015-ig érvényes megbízatását egyszerűen azért szüntették meg, mert nem tett lakatot a szájára, a Legfelsőbb Bíróság átszervezése csak egy gyenge fedősztori volt. Magyarul épp olyasmikért csapták el, amelyek ebben a nekünk adott interjúban is elhangzottak anno.

false

Törvényt kell módosítani a kétharmadhoz. Hiába szerzett áprilisban 133 helyet a Fidesz a 199 fős Országgyűlésben, ráébredtek, hogy egyes törvényeket csak az összes képviselő kétharmadának szavazatával lehet módosítani, márpedig ha épp Kövér László elnököl, akkor legjobb esetben is csak 132 voksuk lesz. A Rogán Antal által frissen benyújtott házszabály-módosítás érthető okokból nem erre hivatkozik, hanem hogy felismerték: „súlyosan antidemokratikus” a levezető elnök szavazati jogának korlátozása, írja az Index.

Kövér beszél - a kép nem a helyszínen készült!

Kövér beszél – a kép nem a helyszínen készült!

Fotó: MTI

A február óta tartó kultúrpolitikai vitasorozat a Katona József Színházban tegnap este a legizgalmasabb epizódjához érkezett el. Veiszer Alinda, az est házigazdája egy asztalhoz ültette Vidnyánszky Attilát, Ascher Tamást, Schilling Árpádot és Oberfrank Pált. Az eredmény hangosra sikeredett.

Megadó gesztus

Megadó gesztus

Fotó: Sióréti Gábor

Ma 92 éves Cristopher Lee, a nagy vámpír és múmia. Reméljük, jól van, utoljára nyolcvanhat éves korában beszéltünk vele.

Figyelmébe ajánljuk